Lyt til artiklen

Vincenzo Nibali er en dygtig cykelrytter, men han er ikke stand til at træffe en selvstændig beslutning. Det afslører Jakob Fuglsang i et interview med Euroman.

Her beskriver danskeren, der i sidste uge demonstrerede god form og sluttede på 10. pladsen i Criterium du Dauphiné, sin kaptajn Vincenzo Nibali som en ret uselvstændig rytter, der er fuldstændig afhængig af den rådgivning, som han konstant får af sin massør.

- Hvis han ikke havde Pallini om sig hele tiden, ville det hele sejle i øst og vest, siger Fuglsang og uddyber:

- Hvis han bliver spurgt, om han skal have dessert, så er Pallini der: ’Nej, ingen til ham.’ Ellers ville han have sagt: ’Ja tak, gerne.’ ’Jeg er lidt for tyk,’ siger han om morgenen, men om aftenen vil han køre ned og spise pizza. Hvad fanden foregår der oppe i hovedet på dig? Er der ingen hjemme, spørger Fuglsang i interviewet, hvor han dog også kalder den 29-årige italiener 'en fantastisk rytter' og 'en fin fyr'.

Samtidig konstaterer Fuglsang, at den tidligere Tour-vinder Andy Schleck, som danskeren tidligere var meget tæt på, da de begge kørte for Bjarne Riis og siden på Leopard-Trek, fuldstændig har mistet sulten:

- Han gider ikke mere og kommer aldrig tilbage, tror jeg.