Jakob Fuglsang er sur.

For hvad der ellers i første omgang var en flot tredjeplads til danskeren lørdag, blev taget fra ham igen.

Og det er han bestemt ikke tilfreds med, skriver han i en story på sin Instagram-profil.

'Først kom jeg på podiet som nummer tre, så blev jeg revet af podiet, fordi Emanuel Buchmann kørte efter motorcyklen, da der var 300 meter tilbage,' indleder Jakob Fuglsang sit opslag efter Baskerlandet Rundt.

Adam Yates vandt dagens etape, og Jakob Fuglsang blev nummer tre - i første omgang også i det samlede klassement, fordi Emanuel Buchmann kørte forkert inden mål og sluttede syv sekunder efter Fuglsang.

Men efterfølgende Buchmanns fejl, og løbsarrangøren kom frem til, at han blev vildledt på ruten.

Dermed blev tyskeren nummer tre, og Jakob Fuglsang mistede sin podieplads. Og det er han mildest talt tosset over.

'Jeg er tom for ord i forhold til hvor latterligt det er, og det er med sikkerhed sidste gang, jeg kører det her løb,' skriver en vred Fuglsang på Instagram efterfulgt af en rødglødende emoji. Og i et opslag uddyber han sin kritik.

'De tog min podieplads, fordi Emanuel Buchmann fulgte bilerne og motorcyklerne med 300 meter igen. Efterfølgende fik han tildelt samme tid, som de andre ryttere i hans felt, som kørte den rigtige vej. Jeg har aldrig hørt om noget lignende, og derfor er jeg tom for ord,' skriver Jakob Fuglsang om arrangørens beslutning.

For ifølge danskeren skal fejlen ikke findes hos dem.

'Han havde jo ikke et teknisk problem eller kørte galt. HAN lavede en fejl. Det er latterligt. Løb burde blive afgjort på vejen,' skriver Jakob Fuglsang.

Han nåede lige præcis at nyde sin tredjeplads på podiet, før den blev taget fra ham, da Buchmanns fejlkørsel blev kategoriseret som 'dårlig ruteafmærkning'.

Jakob Fuglsang var tydeligt utilfreds efter dagens løb.
Jakob Fuglsang var tydeligt utilfreds efter dagens løb. Foto: Instagram
Vis mere

Det var Emanuel Buchmanns eget hold, Bora–Hansgrohe, der i første omgang kunne meddele, at tyskeren alligevel havde fået en plads på podiet, efter sagen var blevet undersøgt.

Til stor ærgrelse for Jakob Fuglsang, der lige nåede at sprøjte med champagne og lade sig hylde af det fremmødte publikum, før han fik meldingen.

Jakob Fuglsang har generelt gang i en stærk sæson, hvor det blandt andet blev til en tredjeplads ved Tirreno-Adriatico - i toppen af artiklen ses, da Jakob Fuglsang vandt en etape under løbet.

Baskerlandet Rundt blev vundet af Jakob Fuglsangs holdkammerat, Ion Izagirre, og det var dermed ikke kun ren ærgrelse for Team Astana lørdag.