Jakob Fuglsang sætter nu ord på sommerens Tour de France-skuffelse, og hvilke planer han har for fremtiden.

»Der var et eller andet, som ikke var, som det skulle være. Min krop var ikke helt, som jeg gerne ville have den. Men det er ikke sådan, at vi kan pege på én ting, der var årsagen til det. Nogle gange vil kroppen bare ikke, som jeg gerne vil, og sådan er det,« fortæller Fuglsang til B.T.

Den danske stjerne fik ellers ene og alene kaptajnrollen hos Astana i år, og inden Tour de France var målet derfor en placering blandt de fem bedste i det samlede klassement.

Astana-bossen Vinokourov ville endda have danskeren helt op på podiet, men det hele endte med en skuffende 12.-plads.

»Det er selvfølgelig ikke en Tour, som jeg ser tilbage på som den store succes, men det er med at lære af det, man kan, og så må resten gå i glemmebogen, så jeg kan se fremad,« siger Jakob Fuglsang, der søndag var tilbage i sadlen, da han stillede op i eventet Chasing Cancellara, der foregik i Farum.

Under årets Tour de France luftede Jakob Fuglsangs også tanken om at droppe at køre Tour de France fremadrettet og i stedet køre de lidt mindre løb som Criterium Dauphiné og Paris-Nice. Den tanke ser dog nu ud til at være lagt på hylden - i hvert fald for nu.

»I forhold til hvad jeg skal fremadrettet, så ligger den også lidt hos holdet, og hvilke ryttere de køber ind. For nuværende så tror jeg stadigvæk, at jeg vil have samme rolle, som jeg havde i år,« fortæller Jakob Fuglsang, der også sætter ord på de spanske brødre Ion og Gorka Izagirre, der fra næste sæson skal køre for Astana.

»De er også nogle gode etapeløbsryttere, og jeg tror egentlig, det er nogle, jeg kan køre lidt pingpong med, og som kan være med til, at vi kan have to kaptajner i de store etapeløb, eller hvad det nu kan være. Jeg tror ikke, det er sådan, at jeg bliver bedt om at se mig om efter andre mål, men nu må vi se.«

Jakob Fuglsang kunne ikke sidde med, når det for alvor gik opad under årets Tour de France.
Jakob Fuglsang kunne ikke sidde med, når det for alvor gik opad under årets Tour de France. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

Alligevel vil det ikke være en katastrofe for Jakob Fuglsang, hvis det skulle vise sig, at Tour de France er et afsluttet kapitel.

»Når du tager Touren som dit mål, så er der mange andre cykelløb, man bliver nødt til at se bort fra. Og det kan nogle gange godt være en skam. Jeg ser det ikke som verdens ende, hvis det skulle være slut i forhold til Touren. Der kan være mange andre spændende cykelløb at køre efter, men Tour de France er selvfølgelig det største, og jeg håber da, at jeg får chancen for at køre som kaptajn igen,« fortæller han.

Jakob Fuglsang har dermed ikke opgivet håbet om fortsat at deltage i verdens største cykelløb.

Og den danske rytter har på trods af årets skuffende resultat heller ikke tænkt sig at rykke ved ambitionen om at køre sig til et topresultat i det franske cykelløb, hvor hans bedste placering fortsat er fra 2013, hvor det blev til en syvendeplads.

Jakob Fuglsang havde målet om at køre sig i top-5 under Tour de France, men måtte tage til takke med en 12.-plads i klassementet.
Jakob Fuglsang havde målet om at køre sig i top-5 under Tour de France, men måtte tage til takke med en 12.-plads i klassementet. Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

»Det er stadigvæk et mål og en ambition at køre i top-5 i Tour de France. Og jeg synes stadigvæk, jeg har vist, at jeg har niveauet. Og så er det med at tage ved lære af det, der går rigtigt, og det, der går mindre rigtigt, så jeg kan ramme formen endnu bedre. Nu må vi se, men det er ikke sådan, at jeg siger, at jeg har lagt Touren på hylden. Overhovedet ikke.«

Sæsonen er dog heller ikke ovre for Jakob Fuglsang endnu, der har en øjnene rettet mod VM i Østrig, der i år byder en hård rute, der passer danskeren godt.

Derfor håber han også, at pausen efter Tour de France har gavnet ham frem mod VM.

»Mentalt har det været lidt hårdt at skulle skrue op for blusset igen, men det begynder så småt at være tid til det. Jeg tror, at pauserne nogle gange kan være vigtige og være med til at gøre én bedre. Jeg har holdt en god pause efter Touren, og jeg håber, pausen har hjulpet mig, så jeg særligt mentalt bliver klar til VM og den sidste del af sæsonen,« siger han.