Den 28. maj 2016 forandrede cykelrytteren Stig Broeckx' liv sig.

Under 'Belgien rundt' havnede Stig Broeckx i en kollision mellem to motorcykler.

Det resulterede i, at i alt 19 ryttere blev involveret i et styrt. Værst gik det ud over Broeckx, og en måned efter ulykken fortalte belgierens nu tidligere cykelhold, Lotto-Soudal, at Broeckx havde pådraget sig en alvorlig hjerneskade, og at han lå i koma.

Stig Broeckx lå i koma i knap fem måneder og beskrev det efterfølgende år i sit liv som 'ren tåge'. Men nu - to år senere - er han tilbage og forbavser alt og alle.

Søndag lagde Stig Broeckx nemlig flere billeder op på sin Instagram-profil, hvor han, til stor overraskelse, netop havde gennemført en cykeltur på et 40 km langt terrænstykke.

Og det er en stor overraskelse, fordi Stig Broeckx har måttet genoptræne alt, hvad han kunne før, på ny - nemlig at bevæge sig, bruge sine muskler, spise og snakke.

Stig Broeckx erkender dog, at han er langt fra fortidens styrke.

»Jeg må anstrenge mig vældigt meget for at cykle. Jeg kan ikke engang stoppe cyklen selv, og styringen er meget vanskelig,« fortæller Stig Broeckx.

Alligevel er Stig Broeckx stolt over, hvad han har opnået siden sin ulykke.

»Jeg er glad. Jeg ser ikke, hvad jeg ikke kan gøre, men jeg ser tilbage. Når jeg ser, hvor meget fremgang, jeg allerede har gjort, føler jeg mig rigtig godt tilpas i dag.«

Stig Broeckx' næste personlige mål er at generobre racercyklen nu, hvor det er lykkedes ham at cykle på terræncyklen.

Stig Broeckx fik sin professionelle cykeldebut i 2014.