For første gang har Chris Froome sat sine fødder på jorden, efter at han styrtede for godt tre uger siden.

Det går den rigtige vej for cykelstjernen Chris Froome (Ineos).

Fredag kom den firedobbelte Tour de France-vinder for første gang hjem, efter at han for tre uger siden var ude for et grimt styrt, der var tæt på at koste ham livet.

Det siger teamchef hos Ineos Dave Brailsford til Cyclingnews.

- Han har forladt hospitalet og er nu blevet flyttet hjem.

- Det er et stort skridt for ham. Han har formået at sætte sine fødder på jorden for første gang i rigtig lang tid.

For to uger siden blev han udskrevet fra hospitalet, hvor han havde gennemgået flere operationer, og har siden opholdt sig på et rehabiliteringscenter.

Uheldet skete 12. juni under en træningstur forud for en etape i Criterium du Dauphiné.

Froome var uheldig, da han med en hastighed på 54 kilometer i timen tog en hånd af styret for at pudse næse. I samme øjeblik hev et vindstød fat i britens forhjul og slyngede ham ind i en mur.

Han fik konstateret brud flere forskellige steder på kroppen og fortalte efterfølgende, at han var heldig at være i live.

Kirurgen Remi Philippot, der opererede briten gennem fire timer, slog efterfølgende fast, at Froome kan se frem til fire til seks måneders pause.

Derfor er han selvsagt ikke med til start i Tour de France, der begynder lørdag i Bruxelles.

- Det er en stor skuffelse ikke at være med i Tour de France, men jeg er glad for endelig at være ude fra hospitalet og hjemme igen.

- Herfra ønsker jeg Team Ineos alt det bedste over de kommende tre uger. Jeg vil følge med fra sengen, så gør det nu godt, skrev Froome på Twitter fredag aften.

/ritzau/