Selvom historikken er voldsom og den folkelige skepsis stor, så er Tour de France-vinderen anno 2013 ikke i tvivl om, at hans sport er blandt de reneste.

Den betragtning delte han med nyhedsbureauet Reuters dagen efter søndagens hyldest på Champs-Élysées i Paris.

- Sådan som sporten er nu, og den måde testene er på, det er så, så strengt. Hver rytter har et blodpas, hvor der nærmest på månedsbasis foretages aflæsninger. Folk forstår ikke mængden af de tests, vi rent faktisk gennemgår. Jeg er sikker nok til at sige, at cykling må være en af de reneste sportsgrene, hvis ikke den reneste, alene af den grund, det bliver overvåget og kontrolleret på, siger Froome.

Den 28-årige kenyanskfødte brite var selv under mistanke undervejs i Touren på baggrund af sine kraftpræstationer og sin sene opblomstring som cykelrytter i absolut verdensklasse, og han følte sig på et tidspunkt nød til at adressere pressen med, at han ikke fandt det 'cool', at han skulle forsvare sig.

Men han forstår det også:

- Jeg forstår fuldkommen de spørgsmål, det er normalt, når man ser på de afsløringer, der er kommet fra Lance Armstrongs æra. Jeg er bare glad for, at jeg har været i stand til at svare på de spørgsmål og vise folk, at sporten virkelig har ændret sig, siger Froome.

Chris Froome er den første vinder, efter Lance Armstrong blev frataget sine syv sejre for at have dopet sig, og i sin takketale på podiet i Paris søndag kom han med en slet skjult reference til amerikaneren, da han sagde, at 'denne gule trøje skal nok klare tidens test'.