Thibaut Pinot (FDJ) sejrede i den sidste af cykelsportens fem monumenter i klassikersæsonen, Lombardiet Rundt.

Como. Den franske cykelrytter Thibaut Pinot (FDJ) triumferede lørdag i Lombardiet Rundt, der regnes som en af sportens fem monumenter i klassikersæsonen.

I sæsonens sidste monument kørte Pinot solo på sidste 14 kilometer og vandt efter 241 kilometer fra Bergamo til Como med 32 sekunder ned til italieneren Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) på andenpladsen.

Pinot blev dermed den første franske vinder siden 1997, da Laurent Jalabert sejrede.

Da lørdagens løb gik ind i sin afgørende fase, havde kvartetten Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot, Primoz Roglic (LottoNL) og Egan Bernal (Sky) dannet fortrop.

Med 20 kilometer til målstregen lød forspringet til feltet på omkring 50 sekunder.

Pinot viste stor styrke på stigninger og forcerede flere gange, indtil han slog hul i selskab med Nibali.

Det lignede en duel om sejren mellem de to, og Pinot ville tydeligvis gerne sætte Nibali inden opløbsstrækningen, så han forsøgte flere gange at køre fra Nibali, og det lykkedes med 14 kilometer tilbage.

Godt en kilometer senere havde franskmanden skabt et forspring på 20 sekunder til Nibali, der vandt løbet i både 2015 og 2017.

Pinot var forrygende kørende, og det stod hurtigt klart, at han ikke var til at hente.

Nibali så pludselig meget mærket ud, men det lykkedes ham at fastholde andenpladsen.

Efter ham spurtede en mindre gruppe om tredjepladsen, som tilfaldt belgieren Dylan Teuns (BMC).

De danske forhåbninger knyttede sig til Astana-rytteren Jakob Fuglsang, men han kom først i mål 3 minutter og 33 sekunder efter vinderen på en 20.-plads.