Den italienske toprytter Mauro Santambrogio er ude i tre år for brug af testosteron, men det er tvivlsomt, om han forbliver i professionel cykelsport.

Hvis nogen kunne tænke sig at undersøge den indvendige side af Mauro Santambrogios hoved, er der ikke noget at sige til det. For det kan være svært at forstå, hvordan en toprytter, der allerede er i fuld gang med at afsone karantæne for brug af EPO, bliver taget på et tidspunkt, hvor han er tæt på igen at være en fri - og ren - mand.

Tirsdag afsagde den italienske olympiske komité dommen over den tidligere Giro-etapevinder og det står klart, at Santambrogio er ude frem til 21. oktober 2017.

Santambrogio blev testet positiv ved en test udenfor konkurrence i oktober 2014, hvor det viste sig at den nu 31-årige italiener havde taget det mandlige - og stærkt potente kønshormon testosteron. I første omgang forsøgte Santambrogio at undslå sig med, at han var i fertilitetsbehandling. Men uanset hvad er det altså forbudt at gøre som atlet og derfor har Den internationale Cykle Union altså udstedt 36 måneder ude i kulden.

Om det så er nok til helt at fjerne den tidligere BMC-, Lampre- og Vini-Fantani-rytter er så et mere åbent spørgsmål. Selv har Santambrogio proklameret at være færdig med cykelsporten, men faktum er, at Santambrogio efter sin første positivtest var i gang med at forberede et comeback via det italienske mandskab Androni-Giocattoli.

»Jeg respekterer UCIs dom, men er skuffet fordi jeg har forklaret omstændighederne overfor dem og jeg mener ikke det er fair. Men jeg er videre med mit liv og ønsker bare at fokusere på fremtiden,« har Santambrogio skrevet i en mail til Tuttobiciweb.

Da Mauro Santambrogio var på toppen i 2013, sluttede han som nier sammenlagt i Giro d'Italia, men blev efterfølgende testet positiv for EPO. Iøvrigt nogenlunde samtidig med den tidligere Giro-vinder - og doper - Danilo di Luca, der kørte på hold med Santambrogio.