Primoz Roglic vandt tirsdagens enkeltstart i Vuelta a España og overtog samtidig løbets førertrøje.

Primoz Roglic levede op til sin rolle som favorit, da der tirsdag blev kørt enkeltstart i Vuelta a España.

Sloveneren satte samtlige konkurrenter på plads på den 36,2 kilometer lange kamp mod uret og vandt i overbevisende stil. Samtidig overtog Roglic løbets røde førertrøje fra Nairo Quintana, der ikke havde nogen god dag.

Colombianeren, der ganske vist aldrig har været nogen enkeltstartsspecialist, tabte hele 3 minutter og 6 sekunder til Roglic og ligger nu på en samlet fjerdeplads, 3 minutter efter sloveneren.

Alejandro Valverde er ny mand på løbets andenplads med 1 minut og 52 sekunder op til Roglic. Miguel Ángel López er på tredjepladsen 19 sekunder efter den spanske verdensmester.

Tirsdagens enkeltstart havde mål i sydfranske Pau, der for cirka halvanden måned siden også var endestation på en enkeltstart i Tour de France, som Julian Alaphilippe vandt.

Den dag gav franskmanden næring til snakken om, at den gule trøje giver vinger, men tirsdag beviste Primoz Roglic, at man også kan køre rigtig hurtigt i Pau iført grønt.

Sloveneren bragede nemlig igennem de 36,2 kilometer med Vueltaens grønne pointtrøje på, som Nairo Quintana ville have kørt i, hvis ikke det var fordi, colombianeren var iklædt løbets røde førertrøje.

Roglic lagde hurtigt fra land og var klart bedst på første mellemtid med lidt over 20 sekunder ned til den hidtil bedste tid, som landsmanden Tadej Pogacar kort forinden havde sat.

På anden mellemtid var Roglic også hurtigst. Igen med cirka 20 sekunder ned til nummer to - newzealandske Patrick Bevin - og så skulle meget gå galt på den sidste strækning mod mål, hvis ikke Jumbo-Visma-rytteren skulle tage sejren.

Da Roglic kørte over målstregen, skubbede han Bevin ud af den varme stol, som indehaveren af den hurtigste tid sidder i, med en tid, der var små 25 sekunder hurtigere.

Dermed understregede sloveneren, at han er manden, man skal slå i dette års Vuelta.

Onsdag skal rytterne ud på 180 kuperede kilometer fra Saint-Palais til Urdax-Dantxarinea.