Efter 23 år som en vigtig økonomisk partner i italiensk cykelsport har Lampre lukket for verden. Det italienske firma skulle have været en del af projektet omkring det nye hold sammen med kinesiske TJ Sport, men da det faldt til jorden, trak Lampre sig også ud. I stedet er det nu Abu Dhabi, der sponsorerer Giuseppe Saronnis World Tour-cykelhold i den kommene sæson.

Lampre, der fremstiller overfladebehandlede stålprodukter, kom ind i sporten i begyndelsen af 90erne, først sammen med Colnago og siden Polti og Panaria, inden man igen trak sig ud i tre år. Men siden 1999 og frem til sidste sæson har Lampre finansieret Saronnis hold. Men da der skulle med folkene fra Abu Dhabi, trak Lampre sig ud.

»Vores eneste prioritet har altid været at sikre den gruppe af profesionelle, som har bragt vores navn ud på alverdens landeveje gennem mange år. Derfor vil vi gerne lykønske holdets ledelse med den succesfulde afslutninger på forhandlingerne, som førte World Tour-holdet Team UAE Abu Dhabi, som vi ønsker al mulig succes,« siger Emanuele Galbusera ifølge cyclingnews.com.

»Vi har officielt informeret Hr. Giuseppe Saronni og CGS Cycling Team om, at vi ikke ønsker fortsætte den langvarige sponsoring i 2017,« lyder det i en officiel udtalelse fra Lampre.

20. december fik det nye UAE Abu Dhabi-hold deres UCI-licens. Holdet er nu samlet til den første træningslejr, da man aflyse december måneds lejr på grund af usikkerhed om det økonomiske fundament for holdet.

Holdets profiler er italienske Diego Ulissi, som testede positiv for Salbumetol under Giro d'Italia i 2014, samt sydafrikanske Louis Meintjes og colombianeren Darwin Atapuma.

»Holdet hedder UAE Abu Dhabi, og det er de Forenede Arabiske Emiraters hold. Vi har ikke et sponsornavn på trøjen, men derimod den nation, som vi repræsenterer,« sagde direktør Giuseppe Saronni ved præsentationen.

»Vi er gået fra at være et familiehold til at være et helt lands hold. Trøjen har Emiraternes farver: hvid, grøn og rød. Vore investorer tror på os, og det er ikke et kortfristet projekt.«

Andre læser også