Den danske podiekandidat Jakob Fuglsang (Astana) fik en forrygende start på årets Tour de France, da han til sin egen store overraskelse endte på niendepladsen på åbningsetapen, der traditionen tro endte i en massespurt.

Og samtidig tog danskeren tid på klassementskonkurrenterne Chris Froome, Richie Porte og Nairo Quintana, der alle var involverede i uheld i den hektiske finale.

»Det var en rigtig Tour-etape,« grinte Fuglsang efterfølgende, mens et 'Yes, Jakob!!', lød inde fra Astana-bussen.

Han blev først klar over sin top 10-placering, da en journalist gjorde ham opmærksom på niendepladsen.

»Nå, det må jeg nok sige. Det tror jeg næsten aldrig, jeg har gjort efter første etape af Tour de France. Det er godt. Det er perfekt,« sagde danskeren, der sad og hjulede af, mens han blev interviewet af pressen.

Udover den flotte niendeplads, så endte Astana-kaptajnen også med at tage hele 51 sekunder til storfavoritten Christopher Froome, der styrtede med cirka fem kilometer til mål. Og de sekunder tager Fuglsang hellere end gerne imod.

Jakob Fuglsang holdt sig ude af problemer og fik en stærk start på årets Tour de France. Vis mere

»Hvert et sekund er guld værd, og specielt når de kommer ‘gratis’, så er de selvfølgelig rigtig velkomne, det er helt sikkert,« fastslog Fuglsang, der dog ikke fokuserer på, at han tog tid på netop Froome.

»Jeg koncentrerer mig ikke om Froome. Og jeg koncentrerer mig ikke så meget om de andre konkurrenter. Jeg koncentrerer mig om at køre mit eget cykelløb, at sidde rigtigt og at køre med hovedet. Specielt her i den første tid, indtil vi kommer til hviledagen. Men jo, de (sekunderne, red.) er selvfølgelig altid gode at have, og det er altid bedre at kunne forsvare end at skulle ud og angribe, fortæller Fuglsang, der også forventer, at flere hold vil forsøge at tage revanche de kommende dage.

Etapen blev desuden vundet af den 23-årige colombianske sprinter Fernando Gaviria fra Quick-Step Floors.

Du kan genopleve første etape i vores LIVE-blog herunder: