Mandag 21. marts 2022 ændrede Sonny Colbrellis liv for altid.

13 sekunder afgjorde italienerens skæbne, da han efter en ekstrem anstrengelse blev nummer to ved første etape af Catalonien Rundt.

Egentlig følte den 31-årige cykelrytter sig fint tilpas. Men få øjeblikke efter drattede han om i et dramatisk kollaps, der blev enden på en glorværdig karriere som cykelrytter.

Colbrelli gjorde alt for at vende tilbage. Blandt andet hev han fat i en helt specifik person, der skulle hjælpe ham.

Christian Eriksen formåede at gøre et vildt comeback til fodbolden, efter han fik et hjertestop under EM i 2021.
Christian Eriksen formåede at gøre et vildt comeback til fodbolden, efter han fik et hjertestop under EM i 2021. Foto: CARL RECINE
Vis mere

»Jeg søgte på internettet for at se, om der fandtes et tilfælde af en professionel cykelrytter, der kørte med pacemaker, men jeg kunne ikke finde nogen. Det eneste, jeg kunne finde, var Christian Eriksen,« fortæller den tidligere Bahrain Victorious-rytter til L'Équipe.

Nogle uger efter var Sonny Colbrelli indlagt på hospitalet i Padova.

Og her kom han faktisk i kontakt med den danske superstjerne, der på trods af det brutale kollaps i Parken formåede at kæmpe sig tilbage til det allerhøjeste niveau.

»Jeg ville have gjort som ham og komme tilbage, så jeg kunne deltage i løb. Men i Italien tillader lovgivningen ikke, at man har en licens, når man har pacemaker. Jeg kunne også vælge at få den fjernet. Men det var på eget ansvar. Jeg valgte sikkerheden,« siger Colbrelli.

I dag er den tidligere Paris-Roubaix-vinder ambassadør for Bahrain-holdet. Derudover har han valgt at kaste sig ind i politik for partiet Forza Italia, den tidligere præsident Silvio Berlusconis parti.