Lyt til artiklen

Danske Saxo Bank stopper som sponsor for cykelholdet Team Tinkoff-Saxo.

Det oplyser Saxo Bank i en pressemeddelelse.

Saxo Bank har de seneste otte år været sponsor for det cykelhold, der så dagens lys med Bjarne Riis som ejer, men efter Riis først solgte holdet til den russiske ejer Oleg Tinkov og siden blev fyret som sportsdirektør i marts, har der været spekuleret i, om Saxo Bank ville trække sit sponsorat. Den nyhed blev altså bekræftet torsdag formiddag.

»Det har været et stort privilegium at samarbejde med holdet over de sidste otte sæsoner, og vi er utroligt stolte af de mange successer, vi har opnået sammen i den periode,« lyder det fra Saxo Bank-direktørerne Lars Seier Christensen og Kim Fournais.

»Vi vil meget gerne takke både det nuværende hold og helte fra tidligere sæsoner, fra Bjarne Riis over Alberto Contador, Peter Sagan, Schleck-brødrene, Fabian Cancellara, Carlos Sastre til Matti Breschel, Chris Anker Sørensen og alle de andre ryttere, hvis hårde arbejde og dedikation har løftet holdet og vores eget brand som sponsor både i Danmark og globalt,« tilføjer duoen i pressemeddelelsen.

Her fremhæver Lars Seier Christensen og Kim Fournais i særdeleshed holdets russiske rigmand, Oleg Tinkov.

»Vi vil særligt takke Oleg Tinkov, holdets nuværende ejer, og ledelsen af Tinkoff-Saxo for partnerskabet, og vi ser frem til en god afslutning på året sammen. Cykelsporten vil altid have en særlig betydning for os, og vi ønsker holdet fortsat succes,« forklarer Saxo Bank-ejerne.

Lars Seier Christensen udtræder fra nytår i direktionen i Saxo Bank, men der spekuleres nu i, at Kim Fournais vil støtte et nyt Bjarne Riis-projekt i cykelsporten.