Jonas Vingegaard var meget begejstreret for Tour de France-ruten, men hans chef var langt fra tilfreds med et element.

Den dobbelte Tour de France-vinder er virkelig oppe at køre over 2024-ruten til Tour de France.

»Det er en ret fed rute med tre utrolig svære uger, som passer mig ret godt på papiret. Så jeg er meget glad for det, og jeg glæder mig virkelig til at køre den,« sagde han til B.T.

Men hans chef, Jumbo-Visma-manager Richard Plugge, havde en høne at plukke med Tour-arrangørerne, fordi feltet skal igennem en atypisk grus-etape i Italien.

Vingegaard under onsdagens Tour-præsentation.
Vingegaard under onsdagens Tour-præsentation. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det behøvede ikke være en del af ruten,« klagede Plugge ifølge Cyclingnews

»Det giver ingen mening. Jeg forstår ikke, hvorfor de gør det igen. Man introducerer et uheldselement - det er for meget. Grus kan have en stor indflydelse på resultatet, udelukkende på grund af uheld.«

Vingegaard havde også noteret sig, at der skal køres gravel-kørsel, men hæfter sig især ved de mange gode højdemeter.

»Jeg tror ikke, at der er en afgørende etape. Der er gravel-etapen, enkeltstarterne. Nogle virkelig hårde bjergetaper. Det er helheden, som kommer til at være afgørende.«

»Som regel er jeg god i højderne, selvom jeg aldrig har kørt i 2800 meter. Det er en ny oplevelse, men jeg ser frem til det,« sagde Jonas Vingegaard om den voldsomme stigning til Isola 2000, som er det højeste, man kan komme op på en cykel i Frankrig.

Hos Cyclingnews vurderer man, at det er en umulig opgave for arrangørerne at sikre ruten mod Jumbo-dominans og slår fast, at Vingegaard - med blandt andre Sepp Kuss og Wout van Aert - igen vil have det bedste hold i Touren.

Samtidig vurderer de, at han selv vil have en fordel, når det hele skal afgøres i den sidste del af løbet med de fire benhårde etaper, der ligger til slut, fordi han før har bevist, at han kan knække konkurrenten Tadej Pogacar i det lange løb.