Søren Kragh Andersen blev bedste dansker, da Stefan Küng vandt første etape af Schweiz Rundt.

Den schweiziske cykelrytter Stefan Küng (FDJ) viste søndag, hvorfor han er europamester i enkeltstart.

På første etape af Schweiz Rundt, som var en enkeltstart, slog han konkurrenterne og løb med sejren på hjemmebanen.

Han kørte de 10,9 kilometer på 12 minutter og henviste sin landsmand Stefan Bissegger (EF) til andenpladsen med et forspring på fire sekunder. Quick-Steps Mattia Cattaneo kørte sig ind på tredjepladsen, 12 sekunder efter Küng.

En af favoritterne til løbets samlede sejr, Julian Alaphilippe (Quick-Step), fik en god start. Han kørte sig således ind på en femteplads med en tid, der var 19 sekunder langsommere end den vindende schweizer.

Richard Carapaz (Ineos), som er en anden af favoritterne, snuppede en 15.-plads. Han kom ind i en tid, der var 31 sekunder dårligere end Stefan Küngs.

Jakob Fuglsang (Astana), som er det bedste bud på et dansk topresultat i klassementet, kom i mål i en tid, der var 53 sekunder langsommere end Stefan Küngs. Det var nok til en 57.-plads.

- Jeg synes ikke, det gik helt, som jeg gerne ville. Men det er første hårde anstrengelse, efter jeg har holdt pause, så det er nærmest som at starte en ny sæson - og så gør prologer ekstra ondt.

- Jeg skal nok lige bruge et par dage på at komme helt ind i det, siger Jakob Fuglsang til TV2.

Han blev undervejs på ruten forstyrret af, at der pludselig stod en bil midt på vejen, men han kom udenom uden de store problemer.

Søren Kragh Andersen (DSM) var den dansker, der klarede sig bedst på etapen. Han kom i mål efter 12 minutter og 22 sekunder, hvilket var nok til en ottendeplads.

Alexander Kamp (Trek), Andreas Kroon (Lotto Soudal), Andreas Stokbro (Qhubeka), Jonas Gregaard og Niklas Eg (Trek) er løbets øvrige danske ryttere.

De tre første endte på placeringer mellem Søren Kragh Andersen og Jakob Fuglsang. De to sidste sluttede på placeringer, der var dårligere end Jakob Fuglsangs.

Mandag skal rytterne ud på en kuperet etape med tre kategori 2-stigninger.