Erhvervsminister Brian Mikkelsen er fortrøstningsfuld for, at Danmark får en Tour de France-start i 2021.

Mandag offentliggjorde Tour de France-arrangøren ASO, at den sydfranske by Nice kommer til at være startby ved 2020-udgaven af det franske cykelløb, og dermed eksisterer der i det nuværende danske bud kun 2021 som mulighed.

I et skriftligt svar til BT ønsker ministeren tillykke til Nice og siger, at han ser positivt på fremtiden.

»Efter at Bruxelles fik den såkaldte Grand Départ i 2019, er det ikke overraskende, at tour-starten gik til en fransk by i 2020. Det betyder, at muligheden for en tour-start uden for Frankrig i 2021 ser rigtig god ud, og jeg håber, at det bliver i Danmark,« siger Brian Mikkelsen.

LÆS MERE: Av! Fuglsang trak nødbremsen og kørte ind i en mur

Danmark bød i sin tid på årene 2019, 2020 og 2021, som BT afslørede i 2016. Først forsvandt 2019, og nu 2020. Dermed er der kun 2021 tilbage i det nuværende bud.

I buddet er der lagt op til en prolog i København, en etape fra Roskilde til Odense over Storebæltsbroen og en sidste etape i Danmark fra Vejle til Sønderborg.

Netop fra Sønderborg er der en logistisk udfordring, for løbet skal fortsætte videre syd på derfra. Skal arrangørerne indlægge en tidlig hviledag, så man i ro og mag kan komme til Frankrig? Skal der være en etape gennem Tyskland? Hvordan skal programmet helt præcist strikkes sammen?

Det er nogle af de spørgsmål, som Tour de France-chefen Christian Prudhomme grubler over, og for nu er der kun tilbage for Danmark at fortsætte det gode lobbyarbejde, som man ivrigt har gjort de seneste år, og så ellers håbe på, at franskmændene kan se idéen i en Tour-start i Danmark.

Og Danmark er ikke det eneste land, der krydser fingrene. Også i Storbritannien og i Norge, der i efteråret afholdt VM i cykling, er man interesserede i at afvikle Tour de France-starten.

Men året før, i 2020, bliver det altså Nice, som skal være startby, og det er ikke første gang, det sker i løbets historie. I 1981 begyndte verdens største cykelløb i den sydfranske by, og dengang vandt legenden Bernard Hinault sin tredje af i alt fem Tour de France-sejre. Hinault vandt også prologen i Nice den sommer.

Det vil uden tvivl blive et samtaleemne 27. juni 2020, når løbet skydes igang, og derfor tror løbsdirektør Christian Prudhomme, at nyheden om Nice vil vække begejstring.

»Jeg tror, at mange ryttere vil modtage denne nyhed med et stort smil,« siger direktøren.

I Danmark bliver det nok højest et høfligt smil i denne omgang, men det ændrer sig forhåbentlig i 2021. Det er uvidst, hvornår Tour-bosserne beslutter sig for, hvor Tour de France skal begynde i 2021.