Antoine Demoitiés organer bliver doneret.
Antoine Demoitiés organer bliver doneret. Foto: DIRK WAEM

Antoine Demoitié donerer flere organer efter sit tragiske dødsfald og redder ifølge en af sine nu tidligere holdkammerater tre menneskeliv.

Cykelverdenen er i sorg.

Natten til mandag døde Wanty Groupe-Gobert-rytteren Antoine Demoitié af sine kvæstelser efter at være styrtet og ramt af en løbsmotorcykel i semi-klassikeren Gent-Wevelgem - klk dig videre her for at læse præcis hvad, der gik galt i den fatale ulykke.

Demoitié er siden sit dødsfald blevet mindet overalt i cykelverdenen, der ikke kun kommer til at huske ham som en glad og talentfuld rytter - han vil også blive mindet som en helt.

Flere af Demoitiés organer doneres til patienter med et behov for hjælp. Belgieren redder dermed tre menneskeliv, beretter hans nu tidligere holdkammerat Gaëtan Bille beretter på Twitter.

Ifølge den hollandske avis Telegraaf er alle i princippet organdonorer i Belgien, medmindre personen selv gør en indsigelse mod det, eller hvis den nærmeste familie ikke ønsker det.

asdgasdgs

I dette tilfælde har familien besluttet sig for at lade Demoitiés organer gå videre til andre personer, og så vidt vides havde han ikke protesteret mod det før sin død.

Et billede af Antoine Demoitie fra 2015.

Livet sluttede alt for tidligt for den blot 25-årige rytter, hvis dødsfald også har fået den internationale cykelunion UCI til at udsende en pressemeddelelse.

»Antoine vil helt sikkert blive savnet,« siger præsidenten Brian Cookson, inden han fortsætter:

»Vores tanker er med hans familie, venner og hold.«

CYCLING-TOUR/CRASH

Demoitié bliver beskrevet som en person, der altid var glad og stod klar til at hjælpe andre. Han blev gift for kort tid siden.

Mandag aften holder Wanty Groupe-Gobert pressemøde. Det holder BT naturligvis øje med.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.