To hollændere endte på podiet ved mandagens VM-enkeltstart, mens Emma Norsgaard blev nummer 12.

Cykelrytteren Emma Norsgaard endte mandag som nummer 12 på enkeltstarten ved VM i Belgien.

Den hollandske cykelstjerne Ellen van Dijk indfriede som en af de helt store favoritter forventningerne og vandt guldet.

Schweizeren Marlen Reusser tog sig af sølvet, da hun blev toer - ti sekunder efter Ellen van Dijk.

Der var yderligere metal og hæder til Holland, da Annemiek van Vleuten blev treer og snuppede bronzen - 24 sekunder efter vinderen.

Emma Norsgaard var 2 minutter og 43 sekunder efter Ellen van Dijk og ikke i nærheden af medaljerne.

Der var mere dansk deltagelse i form af 20-årige Rebecca Koerner, der i sin VM-debut endte som nummer 31 lidt over fire minutter efter vinderen.

34-årige Ellen van Dijk er inde i en god periode, da hun også lige har vundet EM-guld i landevejsløb. Ved EM blev hun toer på enkeltstarten.

Tilbage i 2013 vandt Ellen van Dijk også VM-guld i enkeltstart, og otte år senere gentog hun dermed bedriften.

VM-ruten bød på 30,3 flade kilometer fra belgiske Knokke-Heist til Brugge.