Det kulsorte uheld fortsætter med at forfølge Jonas Vingegaards' kollega Primoz Roglic.

Tirsdag rakte han ud efter førertrøjen i Vuelta a Espana, men på de sidste meter – mens Mads Pedersen triumferede – styrtede sloveneren hårdt i asfalten.

Skaderne har vist sig at være så voldsomme, at Primoz Roglic nu trækker sig fra årets sidste Grand Tour.

SE STYRTET – OG MADS PEDERSENS SEJR – ØVERST I ARTIKLEN.

En hårdt medtaget Primoz Roglic efter tirsdagens styrt.
En hårdt medtaget Primoz Roglic efter tirsdagens styrt. Foto: JORGE GUERRERO
Vis mere

Det oplyser Jumbo-Visma på Twitter:

»Som en direkte konsekvens af tirsdagens styrt vil Primoz Roglic ikke stille til start på 17. etape .«

»God bedring! Tak for alle de smukke øjeblikke i årets Vuelta. Du havde lagt en ambitiøs plan for de afgørende dage, men desværre skulle det ikke gå sådan.«

Jumbo-Visma oplyser ikke, hvordan Primoz Roglic' tilstand helt præcist er, men det var tydeligt efter styrtet tirsdag, at han ikke havde det godt. Blodig og omtumlet kæmpede han sig over målstregen.

Den tredobbelte Vuelta-vinder udgik også af Tour de France efter et voldsomt styrt. Her stillede han op som kaptajn, men måtte undervejs indfinde sig i rollen som hjælper for Jonas Vingegaard.

I årets Vuelta a Espana lå sloveneren inden onsdagens etape på andenpladsen, og med en stigende formkurve var han udset som manden, der kunne pille den røde førertrøje af den unge belgier Remco Evenepoel.

Primoz Roglic' farvel betyder, at Enric Mas (Movistar) nu er på andenpladsen i det samlede klassement. Han har 2 minutter og 1 sekund op til Remco Evenepoel.

Torsdag skal Vuelta-feltet ud på en 162,3 kilometer lang etape, som slutter op ad en kort, men skrap stigning.