Lyt til artiklen

Den hollandske superstjerne Mathieu van der Poels optrin med et par teenagere kan få enorme konsekvenser for ham.

Flere australske medier og belgiske Sporza kunne søndag morgen australsk tid berette om en episode, hvor Mathieu van der Poel valgte at konfrontere to teenagere på sit hotel, som endte med, at en pige tilsyneladende kom til skade med sin arm.

Herefter blev politiet tilkaldt, og van der Poel blev anholdt. Det var en situation, som opstod – ifølge van der Poel – da teenagerne blev ved med at banke på hans dør aftenen før, at hollænderen skulle op og køre med om sejren i VM-linjeløbet i Australien.

»Efter et par gange havde jeg fået nok. Jeg bad dem ikke pænt om at stoppe. Og så blev politiet tilkaldt,« forklarede Mathieu van der Poel til Sporza, hvor han også benægtede at have skubbet til børnene.

Foto: Daniel Cole
Vis mere

Politiet i New South Wales bekræftede senere hændelsen, som nu får den konsekvens for van der Poel, at han har fået inddraget sit pas i seks uger.

Det fortæller den sportslige manager hos hollænderens hold Alpecin-Deceuninck, Christoph Roodhooft, til mediet Wielerflits.

»Tilsyneladende standardprocedure,« siger den sportslige manager til mediet.

Dermed kan Mathieu van der Poel ikke rejse ud af Australien, og sæsonen kan derfor være ovre for superstjernen, hvis det ikke lykkes at overbevise de australske myndigheder om, at van der Poel skal have sit pas tilbage.

27-årige van der Poel er lige nu sigtet for to overfald, men nægter sig skyldig i sagen.

Han deltog i landevejsløbet, men udgik efter blot 30 kilometers kørsel. Det gjorde han, efter at han blot havde fået et par timers søvn, da han var blevet tilbageholdt indtil klokken 4 søndag morgen australsk tid.

Hvis det ikke lykkes for Mathieu van der Poel at få sit pas tilbage, skal han blive i Australien til 23. oktober.