André Steensen.

Det er navnet på Michael Valgrens nye træner efter et sløjt forår for den danske cykelrytter.

Den 27-årige Dimension Data-rytter har ikke sat en fod rigtigt i de seneste måneder, og det fortæller han ærligt i cykelpodcasten Det Sorte Værksted.

»Foråret er ikke gået som planlagt. Det kan man godt sige uden at blinke med øjnene. Det har været et lorteforår,« siger Michael Valgren.

»Heldigvis er sæsonen lang, og man må kigge fremad fra nu af. Droppe det her forår og give den skalle i anden del af sæsonen. For hidtil har det sgu været sølle.«

Over vinteren fik Michael Valgren ny arbejdsgiver, da han skiftede fra Astana til Dimension Data.

Holdskiftet kan have haft en indvirkning, erkender han.

»Det har helt sikkert haft en betydning. Jeg kan huske, at der nærmest gik et halvt år, inden jeg begyndte at føle mig tilpas på holdet og på cyklen, da jeg skiftede til Astana. Man skulle lige lære det hele at kende, og hvordan det hele fungerede, og hvordan man skulle agere på sådan et hold. Jeg tror, at det er det samme her. Det, der så er ærgerligt, er, at vi allesammen kører som en sæk kartofler,« siger Valgren.

Foråret 2018 var yderst succesfuldt for Valgren, der både vandt Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race. Men i år har det været helt anderledes.

I 2018 var foråret nærmest en lang jubelscene for Michael Valgren. I år har det været noget anderledes for Dimension Data-rytteren.
I 2018 var foråret nærmest en lang jubelscene for Michael Valgren. I år har det været noget anderledes for Dimension Data-rytteren. Foto: MARCEL VAN HOORN
Vis mere

»Jeg havde en rigtig god træning frem mod Liège-Bastogne-Liège og Amstel Gold Race. Der var jeg lige ved at være der. Så var jeg mega dårlig i Flèche Wallone, og jeg havde den dårligste dag i mit liv på en cykel, da jeg kørte Liège-Bastogne-Liège,« siger Michael Valgren.

Den svage form har fået danskeren til at skifte træner. Nu hedder han som sagt André Steensen.

»Det er det første skridt, og jeg er glad for skiftet. Han er hård, men det skal man også være. Vi har lagt en plan frem mod Touren, som er det store mål her for det næste stykke tid. Det kunne være fedt at være med til at kæmpe om en sejr til Touren,« fortæller Michael Valgren, der siger, at han skal køre løb som Tour of Norway, hvor målet bliver at få 'kørt noget selvtillid og moral ind i hovedet igen',« siger Michael Valgren.

Den kommende tid står den på træning i Monaco for den blonde dansker, som har taget nye metoder i brug.

»Faktisk er jeg startet på et ny tiltag. Jeg prøver med et højdetelt for at se, om det har nogen indflydelse. Det er fandeme nederen, fuck, det larmer. Men jeg må se, om det ikke kan give noget mere lovlig epo,« siger Valgren.

Konceptet med et højdetelt er, at en atlet sover i et telt med iltfattig luft, sådan at antallet af røde blodceller holdes oppe.

»Hvis det virker, kan jeg bruge teltet i forberedelserne til VM (der afholdes til september, red.) også. Så kan jeg få tikket den boks af for at se, om jeg skal praktisere det, eller om jeg skal smide det telt ad helvede til. Men VM er helt sikkert et kæmpe mål,« fortæller Michael Valgren.