Lyt til artiklen

Den hollandske cykelstjerne Mathieu van der Poel er blevet idømt en bødestraf efter lørdagens ballade.

Det skriver NOS, der var til stede i retten i Australien mandag.

Hollænderen skal betale 1.500 australske dollar, svarende til omkring 7.500 kroner, afgjorde dommeren, der ikke så det som en formildende omstændighed, at van der Poel skulle tidligt op for at køre VM.

Striden handlede om støjgener på hotellet sent lørdag aften, hvor to teenagepiger på 13 og 14 år skulle have banket på cykelstjernens dør.

Først bad han dem pænt om at lade være, og efterfølgende bad han dem »ikke pænt om at stoppe«, har han selv forklaret.

Så blev politiet tilkaldt, da van der Poel i sin konfrontation angivelig skubbede pigerne, så den ene kom til skade med sin arm. Noget, han selv har nægtet, men det er altså den fysiske reaktion, han nu er blevet straffet for.

Dommeren lagde i sin afgørelse vægt på, at Mathieu van der Poel tog sagen i egen hånd i stedet for at bede om hjælp fra hotellets personale.

»Mange af os havde gjort det samme. Han var under pres for at præstere. Alle laver fejl,« lød det fra cykelstjernens advokat, Michael Bowe, som nu vil anke dommen, og han fortæller, at cykelstjernen bestemt ikke var tilfreds med hele situationen.

»Hans kæreste græd, og han var selv meget skuffet over dommen. Han har sagt til mig, han føler, han har skuffet sit land og sit hold.«

Van der Poel fik i første omgang taget sit pas, og frygten var, at han først kunne komme ud af Australien i slutningen af oktober. Tidligere blev det oplyst, at han skulle for retten tirsdag, men det blev så ændret til mandag, og han har altså fået lov til at flyve hjem.

Mathieu van der Poel deltog i landevejsløbet ved VM, men udgik efter blot 30 kilometers kørsel, da nattens drama havde tæret på ham både i forhold til energi og det mentale aspekt.

Han var først kommet hjem i seng klokken 4 om morgenen og nåede dermed blot omkring tre timers søvn, inden han skulle op.