Jonas Vingegaard imponerede alt og alle i årets Tour de France, og det er formentlig de færreste cykelfans, der nu ikke ved, hvem den 24-årige dansker fra Glyngøre er.

Det hele endte med en samlet andenplads i verdens største cykelløb, og den præstation afspejler sig nu også på verdensranglisten, der er blevet opdateret af Den Internationale Cykelunion, UCI.

Her springer danske Jonas Vingegaard således hele 53 pladser frem og er nu den 12.-bedste cykelrytter i verden.

Listen toppes ikke overraskende af den slovenske superstjerne Tadej Pogacar, der igen i år var den stærkeste, da det franske cykelløb skulle afgøres.

Jonas Vingegaard springer hele 53 pladser frem på verdensranglisten efter andenpladsen i Tour de France.
Jonas Vingegaard springer hele 53 pladser frem på verdensranglisten efter andenpladsen i Tour de France. Foto: STEPHANE MAHE
Vis mere

Jonas Vingegaard er nu den næstbedst placerede dansker kun overgået af Jakob Fuglsang, der indtager en placering som nummer ti på listen.

Fuglsang var langt fra sin topform i Touren og udgik inden sidste etape, men er alligevel rykket to pladser frem.

24-årige Jonas Vingegaard har også to holdkammerater i toppen af verdensranglisten – Wout van Aert og Primoz Roglic er henholdsvis nummer to og tre.

Van Aert vandt hele tre etapesejre i årets Tour de France – en enkeltstart, en bjergetape og sidste etape i Paris, mens Roglic, der ellers var kaptajn på Jumbo-Visma-holdet, udgik inden 9. etape, efter at han tidligere i løbet var styrtet.

Den danske mester i enkeltstart, Kasper Asgreen, er den tredjebedste dansker på verdensranglisten.

Efter blandt andet en andenplads på den sidste enkeltstart i Touren rykker han tre pladser frem til 26.-pladsen.