Danmark har officielt sendt et bud afsted i håb om at blive vært for VM i cykling i 2029.

Og selvom B.T.s cykelreporter Frederik Gernigon elsker Danmarks jagt på internationale cykelløb, ærgrer han sig gevaldigt over særligt én detalje ved det nye bud.

Ligesom i 2011 skal målet være i København, men sådan burde det ikke være, mener Frederik Gernigon.

»Jeg elsker Danmarks iver efter at positionere sig på cykellandkortet og sætte en stor, fed streg under, at vi er blevet en cykelstormagt – både med vores ryttere, men også trangen til at arrangere internationale cykelløb,« siger han.

»Når det er sagt, så vil jeg gerne spørge: Hvorfor København – igen? Det bliver simpelthen så forudsigeligt et løb, hvis feltet skal gennem vejene i og omkring vores hovedstad,« fortsætter B.T.s cykelreporter.

Løbet kan gøres langt bedre og mere interessant, hvis målet flyttes væk fra København, mener han.

»Vi har ryttere i verdensklasse, der vinder verdens største cykelløb. Vi har været værter for en Tour-start. Men jeg synes, det er uambitiøst for et land som Danmark, at man ikke prøver med en mere spektakulær rute.«

»Tour de France i Danmark var en stor folkefest, men lad os nu passe på med ikke at blive jubelidioter. For alle andre end danskere blev spændingen punkteret fuldstændig på Storebælt-etapen, hvor man fablede om fare for sidevind og drama, men det hele endte som en langgaber. Dagen efter var vi faldet i søvn, hvis det ikke var for Magnus Corts vanvittige togt for bjergtrøjen.«

Tour de France bragte folkefest til Danmark – men VM bør lægges på en mere spektakulær rute, mener B.T.s cykelreporter Frederik Gernigon.
Tour de France bragte folkefest til Danmark – men VM bør lægges på en mere spektakulær rute, mener B.T.s cykelreporter Frederik Gernigon. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg køber ikke, at vi viser os selv godt frem, uanset hvordan løbet udspiller sig. Det gør jeg simpelthen ikke!«

»Vi vil have underholdende cykelløb, og med den VM-rute, der er lagt op til, stinker det langt væk af et udbrud, der bliver hentet inden mål, og det så bliver de stærkeste sprintere, der skal dyste i en spurt. Det kan vi godt gøre bedre,« siger Frederik Gernigon.

Danmarks officielle bud indeholder planer om, at Aarhus skal være vært for enkeltstarterne. Roskilde og Helsingør er udset som startbyer for linjeløbet, der altså skal slutte i København.

Danmark har tidligere været vært for VM seks gange – i 1921, 1931, 1937, 1949, 1956 og seneste i 2011, hvor supersprinteren Mark Cavendish blev verdensmester.

I 2022 blev Tour de France indledt med tre danske etaper.

Om Danmark kan se frem til endnu et VM i 2029 bliver afgjort i september i forbindelse med dette års VM i schweiziske Zürich.