Det københavnske seksdagesløb flytter.

Det sker i 2021, hvor det vil blive afviklet i Royal Arena.

'Med flytningen fra Ballerup til København bliver seksdagesløbet tilgængeligt for langt flere mennesker, hvilket åbner nye muligheder for både løbet og dansk banecykling. Den sportslige ambition er stadig at præsentere de længste jagter og det hårdeste seksdagesløb i verden,' siger arrangøren, Michael Sandstød, i en pressemeddelelse.

Han har siden 2013 afviklet syv omgange af seksdagesløbet i Ballerup Superarena.

Onsdag meldte han dog ud, at 2020-udgaven af løbet er aflyst på grund af 'personlige årsager'.

I 2021 vender det altså tilbage i nye rammer.

'Jeg har i længere tid haft en konstruktiv dialog med Michael Sandstød, der i syv år med succes har arrangeret seksdagesløbet i Ballerup Superarena. Vi er enige om, at det er på tide, at løbet vender tilbage til København, hvor det startede tilbage i 1934. Heldigvis deler Royal Unibrew vores ønske om at genskabe den traditionelle københavnerbegivenhed, og det er ikke mindst takket være dem, at drømmen går i opfyldelse,« siger den adm. direktør i Royal Arena, Dan Hammer, i pressemeddelelsen.

Det er 22 år siden, at seksdagesløbet senest blev afviklet helt inde i København. Dengang i Forum.

Royal Arena er dog mindre end Ballerup Superarena, og det gør, at forholdene bliver en smule anderledes.

I pressemeddelelsen bliver det gjort klart, at den nye, midlertidige bane i hallen 'vil blive minimum 200 meter lang, hvilket er 20 procent kortere end den permanente bane i Ballerup'.

»Med en lidt kortere bane bliver det lettere for parrene at tage omgange i jagterne, og det er godt for underholdningen,« siger Michael Sandstød.

Han vil 'fortsat vil være en central del af det københavnske seksdagesløb som frontfigur, sportschef og teknisk konsulent', som det lyder.

Ifølge planen skal seksdagesløbet i 2021 køres fra 28. januar 2021. Endnu mangler dog 'de relevante myndigheders godkendelse af de tekniske løsninger', oplyser Dan Hammer.