Kasper Klostergaards karriere kan være slut, da han har fået sig en stor overraskelse forud for sæsonen. Sidst i januar blev han indkaldt til at aftjene fire måneders værnepligt.

31-årige Kasper Klostergaard har fået udsat sin værnepligt i 12 år, men nu er han blevet tvunget til at aftjene den, og per 1. februar er han kommet i ’trøjen’, hvilket betyder, at han kun kan træne på cyklen i weekenderne.

Det er efterhånden mange år siden, at cykelrytteren trak et lavt nummer, hvilket betød, at han skulle aftjene sin værnepligt. Klostergaard fik dog udsættelse for værnepligten i fire år, da han fik en læreplads som elektriker, og efterfølgende blev han professionel cykelrytter på Bjarne Riis’ cykelhold og fra 2006-2012 boede i Luxembourg.

Klostergaard har kørt videre på en fuldtidskontrakt med det danske kontinentalhold Riwal Platform Cycling Team i 2013 og 2014, men i år er kontrakten lavet om til en deltidskontrakt, da han havde fået et deltidsjob hos Dancycling, og så faldt 'hammeren' - Klostergaard kunne nu ikke længere få udsættelse.

»Han er blevet indkaldt til militæret,« sukker en frustreret sportschef Christian Ranneries fra Riwal Platform Cycling Team, da Feltet.dk møder ham til cykelholdets præsentation i Middelfart.

»Han har været indkaldt, siden han var 18 år. Han har så været i lære, boet i Luxembourg og været professionel cykelrytter. Vi ved ikke helt, hvad årsagen er, men jeg tror, at det er flere ting. Han er flyttet hjem. Han bliver snart 32 år, og så forældes den indkaldelse, så der er måske noget i det, at de vil nå at have ham ind, fordi han har været indkaldt altid, og så det, at han er flyttet hjem.«

Klostergaards værnepligt er på fire måneder, og den er startet i februar og slutter altså ved udgangen af maj.

»Vi ved ikke, om han kommer tilbage på cyklen lige nu. Det er lidt i alle retninger i øjeblikket. Jeg ved det ikke, hvis jeg skal være ærlig. Han arbejder stadig på at komme ud, og hvis han ikke kan det, så er der nogle overvejelser i, om han skal stoppe med at cykle eller  fortsætte, og hvordan kan det lade sig gøre? Det er noget, som vi skal have snakket om nu her. Jeg er i løbende kontakt med Kasper, når han har fået gemt sig ude bag ved et træ,« smiler Christian Ranneries.

Hvis Kasper Klostergaards værnepligt ikke bliver ophævet, skal det danske hold ud og finde nye ryttere, da det i 2015 har et stort UCI-løbsprogram i udlandet, hvor der er mere end 50 UCI-starter på løbsprogrammet inden midt juni. Det betyder, at holdet skal køre flere løb på samme tid, og der var Kasper Klostergaard en af nøglefigurerne til at køre cykelløbene, men om det sker er nu tvivlsomt.

Riwal Platform Cycling Teams manager, Mogens Kristensen, griner dog af sagen.

»Den er tåbelig, da der er så mange frivillige, som står i kø for aftjene værnepligt, hvorfor ikke tage en af dem i stedet for Kasper.«

»Men hvis man kender lidt til Kaspers personlighed, så vil man også vide, at han er en erfaren og selvstændig mand. Så stakkels sergent, der skal få ham til at makke ret,« storgriner manageren.

Ved præsentationen af cykelholdet kunne cykelkommentator og aftenens speaker, Dennis Ritter, heller ikke lade være med at gøre lidt grin med Kasper Klostergaards manglende deltagelse:

»Der var åbenbart så travlt ved fronten i dag, at han ikke kunne deltage...«

Holdets øvrige ryttere er dog kampklare til sæsonen, hvor holdet starter på lørdag med Ster Zwolle (UCI 1.2-løb) i Holland.

Feltet.dk