Sørensen vil ikke afsløre, hvornår han dopede sig, og han vil ikke være stikker.

Ikke et ord om Anti Doping Danmark, om dopede kolleger, eller om han vandt OL-sølv i 1996 med EPO i blodet. Rolf Sørensen siger, at vi selv må fortolke, hvornår han kørte med doping i blodet.

Da Rolf Sørensen indrømmede, at han tog kortison og EPO, da han i 90erne blev Danmarks mest vindende cykelrytter, var det helt uden at gå detaljer. Men der stod straks flere instanser, som ville have Sørensen til at afsløre bagmænd, kolleger og eget forbrug. Det nægter Sørensen fortsat.

Han vil ikke fortælle, om han har været til samtale med Anti Doping Danmark, som lige nu er i gang med den største efterforskning nogensinde af doping i sporten.

Den olympiske komite vil gerne vide, om Rolf Sørensen var dopet, da han vandt OL-sølv i Atlanta, men komitéen får ikke et klart svar fra Sørensen.

Nogle vil undre sig over, at du siger, at du ikke kan huske, hvornår du var dopet. Hvordan har du det med det?

- Jeg mener ikke, det er relevant i den her sammenhæng. Jeg har selv været herre over de ting, der skulle gøres. Jeg har selv skullet kigge mig selv i spejlet, og det er dét, det har handlet om for mit vedkommende. Man har jeg ikke kunnet undgå, at folk snakkede i de år, men når det er sket, så har jeg skyndt mig væk, for jeg ville ikke høre om andre. Hvis nogle gjorde mere eller mindre end andre, så kommer der en masse tvivl ind i hovedet. Jeg vidste, hvad jeg kunne på de præmisser, der var.

Er du kommet i tanke om, hvornår du var dopet?

- Jeg har sagt, at det var i 90erne og specielt i midten af 90erne. Det var dér, EPO var på sit højeste. Jeg skal ikke kunne sige, om det var 100 procent, der tog det, men det var mange. Vi kørte nok på lige præmisser, os der kørte med om sejren.

Var du dopet, da du vandt OL-sølv i 1996?

- Det vil jeg ikke sige konkret, for det var ikke så organiseret. Jeg havde kørt Tour de France lige før OL i Atlanta, og jeg var altid meget påpasselig. Jeg har ikke haft nogle ting med til løb, for det har jeg ikke turdet. Det kan man fortolke, som man vil.

Jeg kunne blive ved med at spørge: Var du dopet, da du vandt Liege-Bastogne-Liege 1993?

- Det bliver samme svar.

Men er det fordi, det ikke er relevant, eller fordi du reelt ikke kan huske det?

- For det første er det svært at huske præcist, for det er 20 år siden. Som jeg har sagt, så var det i midten af 90erne, det skete, så vi var nok rimeligt lige stillede, os der kørte med om sejren.