Jakob Fuglsang har kørt hundredvis af cykelløb gennem en lang karriere.

Men selvom den 37-årige veteran har prøvet lidt af hvert, bliver det ikke nemmere at komme af sted for at køre om podieplaceringer og triumfer.

Det skyldes særligt én ting: datteren Jamie.

Israel-Start Up-rytteren og hustruen, Loulou, er for blot en måned siden blevet forældre til endnu en datter, Amber, men helt særlige ord fra femårige Jamie har sat tanker i gang hos Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang og datteren Jamie.
Jakob Fuglsang og datteren Jamie. Foto: Simon Baungård Thomsen
Vis mere

»Jeg synes egentlig ikke, at det er hårdere at skulle hjemmefra, når jeg ved, at der er et spædbarn derhjemme. Hvad der gør det lidt hårdere er, at Jamie nu er så gammel, at hun forstår det.«

Tidligere på året blev stjernens ældste datter fem år gammel.

Og som ordsproget 'man hører sandheden fra børn og fulde mennesker' så korrekt antyder, hørte Jakob Fuglsang en sandhed fra sin datter, der gjorde ondt.

Måske mere, end han først ville indrømme.

»Inden jeg tog hertil sagde hun en ting til mig.«

»Jeg fortalte til Jamie, at far skulle afsted igen. Og så sagde hun det her til mig: ‘Far du tager hele tiden afsted. Så kommer du hjem i meget lidt tid. Så tager du afsted igen. Du er aldrig hjemme,’« fortæller Jakob Fuglsang om en episode, der udspillede sig i Monaco, hvor familien bor.

Inden han holder en pause.

»Så tænkte jeg sådan lidt, wow. Hun har ret i det, hun siger. Jeg er hele tiden af sted.«

I disse måneder kæmper en del World Tour-hold om at undgå nedrykning til cykelsportens næstbedste række.

Et af dem er Jakob Fuglsangs Israel-Start Up Nation-mandskab, der lige nu er på desperat pointjagt for at overleve.

Det betyder, at danskeren bliver sendt af sted til alle verdenskroge i håbet om flotte resultater, der kan give holdet point og dermed redde det fra nedrykning.

»Det bliver jo ikke bedre af, at jeg rakker rundt til løb for tiden. Første kørte jeg Plouay i Frankrig, så var jeg hjemme i et par dage. Så tog jeg til Canada. Fløj direkte fra Canada for at køre løb i Belgien. Så var vores bagage ikke ankommet,« siger han.

Tre gange Fuglsang: Loulou, Jamie og Jakob. Siden da er familien forøget med lille Amber.
Tre gange Fuglsang: Loulou, Jamie og Jakob. Siden da er familien forøget med lille Amber. Foto: Simon Baungård Thomsen
Vis mere

»Der endte jeg så med at flyve hjem. Vi skulle køre onsdag, men var landet mandag, og jeg havde ingenting. Ingen cykel, intet tøj, ikke noget som helst.«

»Jeg var hjemme i 24 timer, så fløj jeg af sted igen for at køre løb for at flyve hjem igen og være hjemme i 48 timer. Så hertil i Australien. Efter det er jeg måske hjemme i et døgn, og så skal jeg til løb igen.«

»Jeg kan godt forstå hende. Det er stof til eftertanke, når ens femårige datter siger til en ‘du er aldrig hjemme, du tager hele tiden af sted’.«

Jakob Fuglsang besidder et af de flotteste cv'er i nyere tid i dansk cykelsport.

I år har det dog ikke været nogen succes for den tidligere vinder af Liège-Bastogne-Liège, der har vundet ét løb. Sammenholder man de manglende resultater med en lille datter, der savner sin far, sætter det pludselig nogle tanker i gang.

Hvor lang tid det kan betale sig at fortsætte med det liv, han har levet i årevis?

»Det rammer mig helt sikkert. Hvor meget længere skal jeg blive ved med det her? Er det det værd i sidste ende?« spørger Jakob Fuglsang.

»Resultaterne skal være bedre, end de har været i år, hvis det skal være det værd.«