Søren Kragh Andersen kører denne sommer sin karrieres første Tour de France. Og allerede efter Team Sunweb-danskerens tredje Tour-etape kan han ende med at iføre sig én af fire førertrøjer - den hvide ungdomstrøje.

Den 23-årige dansker ligger efter de første to etaper på sjettepladsen i Tourens ungdomskonkurrence - 10 sekunder efter Quick-Steps colombianske kanonkugle, Fernando Gaviria, der fører konkurrencen.

Mandag byder på en holdtidskørsel, og her er Søren Kraghs Team Sunweb blandt favoritterne. Og en god præstation kan sende fynboen en tur op på præmiepodiet mandag eftermiddag. Selv spekulerer den talentfulde dansker ikke så meget over muligheden.

»Njaarh, det er umiddelbart ikke en del af planen. Planen er bare, at vi skal køre så stærkt som over muligt,« lyder det fra Søren Kragh Andersen, der er udset en vigtig rolle tidskørslen.

»Jeg skal 'add' noget 'value' så godt, som jeg kan. Holdtidskørslerne er én af grundene til, at jeg er kommet med til Touren.  Jeg håber bare at kunne levere så godt som muligt.«

Vis mere

Ingen af de fem ryttere, der er placeret foran Søren Kragh i ungdomskonkurrencen, kører for hold, der kan gøre sig gældende i holdkonkurrencen, hvor Team Sunwebs værste konkurrenter nok bliver Team Sky og BMC Racing.

Egan Bernal fra Team Sky er 1,15 minutter efter Søren Kragh, mens BMC's Stefan Küng er 2,24 minutter efter danskeren.