Magnus Cort tog førertrøje fra Mads Pedersen i Paris-Nice, hvor Jonas Vingegaard vandt etape med Jumbo-Visma.

Den gule førertrøje har stadig dansk ejer i det store cykelløb Paris-Nice.

Forskellen i forhold til mandag er blot, at Mads Pedersen (Trek) må aflevere løbets førertrøje til landsmanden Magnus Cort (EF).

På løbets 3. etape, som var en holdtidskørsel på 32,2 kilometer, sprintede Cort alene på de sidste meter og hentede en tid, der rakte til den gule trøje.

Cort var endda tæt på at vinde etapen for EF, men var et sekund langsommere end Jonas Vingegaards Jumbo-Visma, der var klar favorit og altså også vandt etapen med mindst mulig margin.

Cort benyttede sig af den specielle regel, at han som første mand over stregen kunne sætte sit holds tid, selv om han ikke havde holdkammerater med. Normalt skal et hold have fire ryttere over stregen, før der kan sættes en tid.

Jumbo-Visma brugte 33 minutter og 55 sekunder på at vinde etapen og slog Jayco-mandskabet med fire sekunder, da det krydsede målstregen, men siden klemte Cort sit hold ind på andenpladsen.

Mads Pedersen mistede sin førertrøje, da hans hold sluttede som nummer otte i en tid, der var 45 sekunder langsommere end Jumbo-Vismas vindertid.

Og nok så vigtigt blev Tadej Pogacars UAE-hold distanceret med 23 sekunder på femtepladsen.

Det betyder, at Vingegaard har et lille forspring til Pogacar, inden løbets to store favoritter onsdag rammer bjergene sammen med resten af feltet.

Vingegaard, der er samlet femmer, er 11 sekunder foran Pogacar på tiendepladsen.

Cort har på førstepladsen blot et sekund ned til nummer to, belgieren Nathan Van Hooydonck fra Jumbo-Vismas vinderhold.

Mads Pedersen falder ned som nummer 21 i den samlede stilling, to sekunder foran Kasper Asgreen (Quick-Step). Mattias Skjelmose (Trek) ligger lige efter som nummer 25.

/ritzau/

Genoplev etapen i LIVE-bloggen herunder: