Dansk cykelsports mest sejlivede konflikt - den mellem den tidligere DCU-direktør Jesper Worre og Michael Rasmussen - har før det igangværende Post Danmark Rundt fået ny luft under vingerne. 

I 2007 blev fundamentet lagt, da Jesper Worre med sin fortælling om Michael Rasmussens advarsler for manglende indberetning af whereabouts var en medvirkende årsag til, at den danske indehaver af Tour de Frances gule trøje det år blev hevet ud af løbet, mens han stadig havde den på.

Senest er konflikten blusset op igen, efter Jesper Worre til Ekstra Bladet fortalte, at han ikke ønskede at dele TV-studie med Michael Rasmussen på TV2 under Tour de France, fordi Michael Rasmussen er dopingudelukket.

Jesper Worre har i mange år været en torn i øjet på flere cykelfans, der ikke mener, at han bør have en rolle i dansk cykelsport, og der udtrykkes ofte fortvivlelse over, at han kan være fordømmende over for tidligere dopede ryttere, når han selv engang er blevet taget for doping. På facebook er der blandt andet en gruppe, der har helliget sig ambitionen om at få Jesper Worre ud af dansk cykling. I den gruppe har man også rystet på hovedet af Worres udtalelser til BT om, at han ikke savner årets danske Tour de France-helt Jakob Fuglsang i Post Danmark Rundt, som Jesper Worre er løbsdirektør for.

Men blandt de danske ryttere i dette års felt i det danske etapeløb er der opbakning til løbsdirektør. BT har spurgt fire profiler om konflikten mellem Rasmussen og Worre, til Worres udtalelser om Fuglsang og til Michael Rasmussens ret til at dukke op til at være rundt omkring et cykelløb, selvom han lige nu afsoner en karantæne efter sin dopingindrømmelse.


MICHAEL VALGREN

Kyllingens tilstedeværelse:
- Michael Rasmussen må gerne være her for min skyld. Han har stadig et cykelhold, som han gerne vil promovere, så det ser jeg ikke det store i.

Konflikten:
- De har noget kørende mod hinanden. Nu må de sætte sig ned og snakke om det. De er trods alt to voksne mennesker. Jeg synes, det er lidt barnligt. Men det må de jo selv om.

Fuglsang:
- Det er lidt af en udtalelse fra Jesper Worre. Selvfølgelig ville Fuglsang gerne køre det løb her, men han har også lidt andet at tænke på. Han har lige kørt Touren og skal også køre Vueltaen. Han vil gerne gøre det godt der, så han tænker lidt på sig selv i stedet for Danmark og Post Danmark Rundt.

Hadegrupper:
- Det er måske lige voldsomt nok med de hadegrupper. For det er jo bare Jesper Worres holdning - vi har jo alle vores holdninger. Han synes, det er ærgerligt, at Fuglsang ikke er her, det er jo det, han egentlig mener. Det er synd, at han skal udsættes for det her. Jesper Worre er sgu en fin mand.


LASSE NORMAN HANSEN

Kyllingens tilstedeværelse:
- Hvis vedkommende har karantæne, burde han holde sig væk fra et sportsstævne som det her. Det står i reglerne. Det er kutyme, at man holder sig væk og respekterer sporten. Han har jo karantæne, og så skal han heller ikke blande sig.

Fuglsang:
- Jeg synes ikke, man skal lægge så meget i det. Løbet er stort, Fuglsang er også stor, men hvis Fuglsang ikke vil være med her, så er det jo hans problem.

Hadegrupper:
- Der vil altid være nogle, der ikke kan lide direktøren, men jeg har altid godt kunnet lide Jesper Worre. Han gør et godt stykke arbejde. Så jeg kan egentlig ikke bakke op om den kritik. Jeg synes bare, at cykelløbet skal køre, som det gør.


MATTI BRESCHEL

Kyllingens tilstedeværelse:
- Michael Rasmussen har jo sin ret til at være her. Hvis han har behov for at komme her og vise flaget, så er det jo det.

Fuglsang:
- Danmark Rundt er et stort og etableret løb, og jeg synes da også, løbet er større end alle os andre. Det vil altid køre videre, lige meget hvem der kører. Det er da ærgerligt, at Jakob ikke er her, men jeg kan også godt forstå det fra hans side.

Hadegrupper:
- Det har jeg lidt svært ved at tage seriøst. Jesper gør det godt, og det er et flot løb, han har fået stablet på benene. At der er gået lidt mode i at hade Jesper, det kan vi andre ikke tage os af.


ALEX RASMUSSEN

Konflikten:
- Jeg synes, de skal lade hinanden være. Der er ingen grund til at køre mere i det. Michael Rasmussen har fået sin straf nu.

Fuglsang:
- Det handler om løbet. Selvfølgelig er det godt at få nogle gode ryttere med, jeg kan godt forstå, hvorfor Jakob ikke vil køre det, han er jo træt efter Touren. Men vi taber jo heller ikke noget på det som sådan. Det er bare en åndssvag diskussion, for selvfølgelig skal han have en pause efter Touren.

Hadegrupper:
- Det er åndssvagt. Det kan jeg overhovedet ikke stå inde for. Jeg kan godt lide Jesper, og jeg snakker godt med ham. Folk har altid en mening om Jesper, for han siger altid nogle rimeligt kontroversielle ting.