Pernille Mathiesen blev bedste dansker ved EM i enkeltstart. Hun var 22 sekunder fra podieplads.

Kvindernes enkeltstart ved EM i cykling endte med en hjemmebanetriumf på den flade rute i hollandske Alkmaar, hvor de to deltagende danskere ikke havde den nødvendige fart til en topplacering.

Ellen van Dijk var suveræn og vandt løbet med 29 sekunder ned til tyskeren Lisa Klein, der tog EM-sølv. Sidste år vandt enkeltstartsspecialisten van Dijk bronze ved VM.

21-årige Pernille Mathiesen cyklede ud som den næstsidste rytter på ruten. Undervejs måtte hun dog se sig overhalet af den senere vinder, der cyklede ud på ruten som den sidste.

Mathiesen kom i må i ottendebedste tid. Hun var 74 sekunder langsommere end vindende Ellen van Dijk, og hun var 22 sekunder fra en plads på podiet.

Den to år ældre Cecilie Uttrup Ludwig vandt DM i enkeltstart tre år i træk i perioden 2016-2018, men torsdag var hun ikke hurtig nok til en topplacering.

I målområdet kunne hun se konkurrent efter konkurrent sætte en bedre tid, og hun endte som nummer 23 blandt de 31 deltagere.