Det kan godt være, at Mads Pedersen søndag med ét erobrede hele verdens opmærksomhed – men den nykårede verdensmester bemærkede det.

At Rolf Sørensen på tv brød ud i tårer over landsmandens verdensmesterskab.

»Jeg måtte lige lukke ned for telefonen nogle timer, da det gik helt amok. Men der gik ikke lang tid, før jeg hørte, at Rolf måtte knibe en tåre. Det er altid rart, at man kan få en voksen mand til at græde,« siger Mads Pedersen dagen derpå i 'Go' morgen Danmark'.

Det var i TV2's dækning af søndagens VM-linjeløb, at Rolf Sørensen i rollen som ekspertkommentator fik våde øjne, da Mads Pedersen kørte først over målstregen i Yorkshire.

Mads Pedersen blev et naturligt midtpunkt for opmærksomheden søndag.
Mads Pedersen blev et naturligt midtpunkt for opmærksomheden søndag. Foto: MARTYN HERMAN
Vis mere

»Han er verdensmester. Den her sejr ville jeg have givet alle mine for,« lød det fra en tydeligt rørt Rolf Sørensen:

»Wow, hvor er det sindssygt,« lød det også.

Mads Pedersen er fanget af 'Go' morgen Danmark' via en telefonforbindelse fra England, hvor han ikke kun sætter pris på Rolf Sørensen.

Han fortæller også om en årelang støtte fra den tidligere cykelrytter.

»Rolf har altid troet på os og min årgang. Hver gang, vi har kørt cykelløb, bliver der talt pænt om os, og der bliver troet på, at vi kan vinde, selvom vi er oppe imod de store stjerner,« siger Mads Pedersen i 'Go' morgen Danmark':

»Der er desværre for mange, der griner ad ham, men nu begynder vi at vise, at han har haft ret i mange år.«

Tirsdag vender Mads Pedersen tilbage til Danmark, hvor han lander i København. B.T. er med og sender live fra hyldesten af den danske verdensmester.

Mads Pedersen vandt regnbuetrøjen efter at have været med i et afsluttende udbrud med Matteo Trentin, der tog sølvet, og bronzemedaljetageren, Stefan Küng.