Lyt til artiklen

Tour de France kommer ikke til Danmark. Rytterne kan ikke komme hurtigt nok til den franske grænse

Drømmen om at få Tour de France til Danmark ligner en - drøm.

For selv om tanken har levet i mange år, og igen i sommer blussede op, så fik Tom Lund en nedslående melding fra arrangørerne af verdens største cykelløb, da han mødtes med dem i sensommeren. For ASO, der står bag Touren, har ikke tænkt sig at smide en hviledag ind efter kun tre dage, hvilket vil være nødvendigt, hvis rytterne skal transporteres til Frankrig fra Danmark.

- Den er svær at løse, erkender Tom Lund overfor sporten.dk.

- Vi har ikke totalt opgivet projektet, men det er heller ikke første prioritet for os. Udfordringen er som altid afstanden, men vi har fortsat nogle ideer, vi går efter, siger Tom Lund.

En af de ideer kunne være, at man lod et par etaper efter starten i Danmark løbe ned gennem det nordlige Tyskland for på den måde at komme lidt nærmere. Men det er et krav fra ASO, at feltet står ved den franske grænse inden tirsdag morgen og med en prolog og tre etaper giver det nogle helt naturlige udfordringer.

- Vi må nok erkende, at det har lange udsigter, hvis det nogensinde skal kunne lade sig gøre, siger Tom Lund, der dog fornemmer en stor interesse og respekt fra de franske arrangører.

- Christian Prudhomme (løbsdirektør for Tour de France, red.) gav udtryk for, at man var meget imponeret af vores VM-arrangement og afviklingen af Giro-starten i Danmark i maj. De ved, at vi kan løfte store opgaver, og at der er stor tilskuerinteresse, siger Tom Lund.