Det 22-årige cykeltalent Mathias Norsgaard Jørgensen blev torsdag kørt ned af en bil på en nedkørsel i den spanske by Girona, hvor han bor.

Ulykken har resulteret i, at danskeren har brækket benet flere steder. Det sker blot 10 dage efter, han skrev under med det spanske storhold Movistar og dermed stod overfor sit professionelle gennembrud.

»Det er meget deprimerende, og jeg har ikke lyst til at få besøg af nogen hernede. Det ser sort ud lige nu,« lydet det fra en tydelig påvirket Mathias Norsgaard direkte fra hospitalssengen i Girona til B.T.

Norsgaard kolliderede med en bil, hvis chauffør ikke havde set, at danskeren kom kørende:

»Jeg kører ind i kølerhjelmen på en bil, der skal dreje ind på en parkeringsplads, og den unge mand, der fører bilen, ser mig ikke komme kørende, og så flyver jeg ind i en lygtepæl med mit skinneben. Så brækker jeg det to steder.«

Det kunne ikke være dårligere timing for danskeren, som havde set frem til at vise sit talent på Movistar, men det ser nu ud til, at der går lang tid, før han kommer til at køre løb i den blå dragt.

»Det er det værste, der kunne ske. Jeg skulle have været på træningslejr med Movistar i næste uge. Lige nu synes jeg ikke, at jeg har kræfter til at kæmpe den kamp at komme tilbage, for som jeg kunne forstå det, ville det tage omkring et halvt år at komme tilbage. Det føles uoverskueligt. Men alting virker også til at være noget lort lige nu,« siger Mathias Norsgaard, inden han fortsætter:

»Alt kørte på skinner, og det føles, som om det var en drøm, og at jeg er vågnet fra den nu ved at flyve ind i en lygtepæl. Det ser sort ud lige nu.«

Sort så det også ud for danskeren i nat, hvor han var i store smerter:

»Jeg har haft en forfærdelig nat. Mit ben blev pakket ind i gips, men i nat begyndte det bare at hæve, og det var, som om det ikke kunne være i gipsen mere. Jeg havde så ondt og ville have den af, men ingen lyttede til mig,« siger Mathias Norsgaard.

Nu håber danskeren, at han kan blive opereret hjemme i Danmark, for ham og Movistar har ikke tænkt sig at spilde tiden:

»Jeg har bedt mine forældre om at blive hjemme i Danmark, da jeg håber at blive fløjet hjem til Danmark og blive opereret. Hernede kan der nemlig gå en uge, før jeg bliver opereret, og det er nogle dyrebare dage at miste. Det skal gå så hurtigst som muligt, så jeg kan komme i gang med genoptræningen.«

»Movistar prøver at få fat i lægerne, og de prøver at få mig flyttet, så jeg kan blive opereret hurtigst muligt. Lægerne ser det ikke som en nødsituation hernede, men det gør Movistar og jeg,« slutter Mathias Norsgaard.

Han tilføjer derudover, at vennen Mikkel Bjerg, som skal køre for UAE Emirates fra næste sæson, og som han bor med Girona, kommer og besøger ham på hospitalet fredag aften.

Det gør han sammen med søsteren Emma Norsgaard Jørgensen, som danner par med Mikkel Bjerg.

Mathias Norsgaard skifter til Movistar fra Riwal Readynez Cycling Team, hvor han officielt er på kontrakt frem til nytår.