Alexander Kamp er utilfreds med mangelfuld løn hos cykelholdet Riwal Readynez efter en mail fra holdet.

Den danske cykelrytter Alexander Kamp udtrykte sig ganske forundret fredag i en sag om manglende lønudbetaling fra holdet Riwal Readynez.

- Det er med blødende hjerte, at jeg desværre er nødsaget til at åbne en sag mod mit nuværende cykelhold, Team Riwal Readynez, skrev Alexander Kamp på Facebook.

Senere forklarede den 25-årige rytter til Ekstra Bladet, at han og holdkammeraterne havde modtaget en mail fra holdet torsdag.

I mailen fremgik det, at rytternes novemberløn var reduceret, da holdet betragtede rytterne som værende på ferie.

Derfor vil Alexander Kamp hive holdet i retten, hvis det bliver nødvendigt, så rytterne kan få deres fulde løn.

- Det agter jeg at gøre. Nu har jeg i første omgang sat min manager i gang med at undersøge sagen, siger Kamp til Ekstra Bladet.

Han siger, at han aldrig har oplevet noget lignende og kalder det en desperat måde at spare penge på.

- Jeg har tidligere kørt for et dansk hold under Bjarne Riis, og der var ingen problemer. Der fik vi ingen reduktion, hverken i december eller i januar eller februar, siger Kamp til avisen.

Holddirektør Steffen Kromann forventer en snarlig afklaring. Han siger til Ekstra Bladet, at sagen er sendt til holdets advokater, og hvis holdet har begået en fejl, så vil den blive rettet.

Han forklarer det hele med, at der er forskellige opfattelser af ferielovene i Danmark og Europa.

- Helt overordnet skal vi betale det, vi skal. Den er ikke længere. Vi maner til besindelse, og vi kigger indad. Denne sag er bøvl, og det går ikke, siger Steffen Kromann.

Alexander Kamp kører i den kommende sæson for World Tour-holdet Trek.

Riwal Readynez er den del af rækken lige under World Touren, som i den kommende sæson hedder Pro Series.

/ritzau/