Efter at have vendt ruten på hovedet i 2017 skal Danmark Rundt atter afgøres på Frederiksberg i 2018.

Aalborg. I 2017 brød arrangørerne af cykelløbet PostNord Danmark Rundt med mange års tradition, da man ændrede Frederiksberg fra at være mål for sidste etape til at være startby på 1. etape.

Samtidig blev løbet flyttet fra det tidlige august til midten af september for ikke at være i konkurrence med for mange løb på kalenderen. Men løbet led under voldsomt uvejr, der blandt andet aflyste en etape.

I 2018-udgaven er alt tilbage ved det velkendte.

Allerede sidst i september i år offentliggjorde løbsdirektør Jesper Worre, at løbet ville vende tilbage til at ligge kort efter Tour de France

- Det er fordi, det er sommerferie, og cykelstemningen er enorm efter Tour de France. Tour de France er noget helt specielt i Danmark, og så vil folk gerne ud og se. Det gør, at der kommer flere mennesker, siger han.

Ved torsdagens rutepræsentation i Aalborg var Frederiksberg atter klistret på som afslutning efter start i Faxe på sidste etape.

- 5. og sidste etape byder på en fantastisk smuk rute med start i Faxe, der er med som startby for første gang i løbets historie.

- Fra Faxe skal rytterne blandt andet omkring Stevns Klint, inden der afsluttes med de traditionsrige ti omgange på Frederiksberg, siger Jesper Worre.

Næste års løb bliver den 28. udgave af Danmark Rundt, og det er 22. gang, at det slutter på Frederiksberg.

Den traditionsrige kongeetape over Kiddesvej ved Vejle bliver 2. etape efter starten i Aalborg på 1. etape.

Allerede nu har World Tour-holdene Astana, som har fire danskere i truppen, og Sunweb meldt sin ankomst til løbet.

Danmark Rundt-arrangørerne har valgt at følge tendensen i cykelsport, hvor holdene bliver mindre i løbene. Derfor består holdene næste år kun af seks ryttere.

Det er også gjort i et forsøg på at kunne tiltrække World Tour-hold, på trods af at løbet ligger samtidig med blandt andet Polen Rundt og Clasica San Sebastian.

- Det er simpelthen for, at holdene så er mindre presset. Det er nemmere at komme med seks mand end med otte, når de også har flere programmer, forklarer Jesper Worre, som håber på en positiv sidegevinst ved tiltaget.

- Jeg tror, det bliver et lidt mere åbent løb, fordi det er sværere at kontrollere med kun seks mand, når du har taget førertrøjen.

Ud over Astana og Sunweb er syv udenlandske prokontinentalhold klar, mens de fire danske kontinentalhold modsat tidligere allerede har fået lovning på en plads blandt forventet 20 hold.

- Forhåndsudtagelsen er et resultat af det enormt høje niveau, som de fire hold de foregående år har vist internationalt, siger Jesper Worre.

- Desuden vurderer vi, at de fire mandskaber alle går styrket ind til 2018-sæsonen, så selvfølgelig skal de køre med i PostNord Danmark Rundt.

De fire hold er Riwal, BHS-Almeborg Bornholm, Coloquick og Virtu Cycling.

Derudover forhandles der fortsat med flere World Tour-hold om at stille op.

Sidste år blev seerne vidne til uheldige scener, da rytterne på en af etaperne blev vist en forkert vej. Det har arrangøren taget ved lære af.

- Vi har strammet op på nogle procedurer, og der er flere, som kan ruten udenad, så det sidder på rygraden, lyder det fra Jesper Worre.

Løbet skydes i gang 1. august og kører frem til 5. august.

/ritzau/