Det danske cykelhold Riwal har fundet penge til at rykke op som prokontinentalhold i 2019, oplyser TV2 Sport.

København. Det danske cykelhold Riwal er klar til at skifte titlen som kontinentalhold ud og avancere til at blive et prokontinentalhold.

Det oplyser holdmedejer Chris Anker Sørensen til TV2 Sport.

- Vi bliver prokontinentalhold næste år. Der er fundet pengene til, at det godt kan løbe rundt, siger han til TV2 Sports cykelpodcast.

Ansøgningen om at stige i graderne fra 2019-sæsonen blev sendt til Den Internationale Cykelunion (UCI) i slutningen af juli, og nu har holdet fundet penge til projektet på det næsthøjeste niveau i cykelsporten.

Det glæder Steffen Kroman, der er direktør på holdet.

- Vi er glade, men vi er ikke i mål endnu. Der venter fortsat masser af arbejde i forhold til at gøre holdet så godt som muligt til næste sæson, siger direktøren.

Ifølge Chris Anker Sørensen er det primært holdets nuværende sponsorer, der har været klar til at lægge flere penge i projektet.

UCI skal godkende projektet endeligt, og det sker først efter 1. oktober, hvor der er deadline for ansøgninger fra diverse hold.

TV2 Sport erfarer, at Riwal-holdet allerede har lavet over en håndfuld aftaler med nye ryttere.

Riwal meddelte i forbindelse med sidste etape i årets Tour de France, at holdet havde ansøgt om at blive prokontinentalhold.

Siden har det handlet om at få stablet økonomien på benene.

Chris Anker Sørensen fortæller, at der ikke bliver tale om et stort budget for holdet på det næsthøjeste niveau.

/ritzau/