74-årige Eddy Merckx er blevet indlagt i Belgien.

Det skyldes, at cykellegenden søndag styrtede på sin cykel, da han var på tur med nogle venner.

Det skriver Hiet Neuwsblad.

Eddy Merckx slog sit hoved, og han blev derfor hastet til hospitalet i Dendermonde med det, mediet betegner som en 'alvorlig hovedskade'. Han blev indlagt på intensivafdelingen, og mandag er han så blevet overflyttet til en ny afdeling.

Eddy Merckx blev indlagt søndag med en alvorlig hovedskade efter et cykelstyrt.
Eddy Merckx blev indlagt søndag med en alvorlig hovedskade efter et cykelstyrt. Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere

»Jeg har talt med hans kone Claudine i aftes (søndag, red.). Ifølge hende går det okay, omstændighederne taget i betragtning.

I dag (mandag, red.) skal han igennem nogle nye undersøgelser,« siger Paul Van Himst, der er en god ven af Merckx, til Sporza.

Eddy Merckx er den mest succesfulde cykelrytter, Belgien har haft gennem tiden, og i sin karriere vandt han blandt andet Tour de France og Giro d'Italia fem gange.

I 2013 fik han en pacemaker, og netop den var skyld i, at lægerne søndag var meget forsigtige, da han skulle behandles på hospitalet.

Eddy Merckx er ikke den eneste kendte cykelrytter, der lige nu er indlagt.

Det samme er 83-årige Raymond Poulidor, der i sin karriere sluttede på Tour de France-podiet hele otte gange, og her er udsigten desværre ikke god.

Gennem de seneste uger har han fået det dårligere, og familien har fået besked fra lægerne om, at de ikke skal 'forvente godt nyt'.

»I nogle dage har han nærmest ikke sagt noget. Han svarer bare 'ja' eller 'nej', når han bliver spurgt, om han har spist og sovet. Jeg er selvsagt meget bekymret,« fortalte hans kone, Gisèle Poulidor, sidste uge.