Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Alberto Contadors bror og rådgiver afviser, at Bjarne Riis er på vej til at miste sin spanske verdensstjerne til nyt hold i hjemlandet

Alberto Contador behøver langt fra at være en tabt kaptajn for Bjarne Riis' Team Saxo Tinkoff-hold.

I hvert fald afviser den spanske stjernes bror og rådgiver, Fran Contador, over for bt.dk, at rygterne om et skifte til et nyt spansk hold har hold i virkeligheden.

- Alberto har stadig kontrakt med Bjarne Riis de næste to sæsoner, og vi har ingen planer om at bryde den kontrakt, siger Fran Contador.

Det var den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport, der tirsdag bragte historien om, at Alberto Contador var klar til at bryde sin kontrakt med Bjarne Riis for at køre for vennen Fernando Alonsos hold allerede fra næste sæson.

Men Fran Contador afviser, at Formel 1-stjernen Fernando Alonsos opkøb af Euskaltel-Euskadi-holdets licens skulle have afledt nogen form for samtaler om at købe Alberto Contador fri fra Bjarne Riis, der har kontrakt med Alberto Contador til 2015.

- Nej. Det har intet på sig. Den historie er kun et rygte, siger Fran Contador.

Bjarne Riis afviste også tirsdag aften over for TV2 at kommentere eller afvise rygtet. Han erkendte dog, at et farvel til Alberto Contador er en mulighed.

- Det er det jo, hvis alle parter er enige, men det er ikke de spekulationer, vi går med lige nu, sagde Bjarne Riis.

Rygtet om Alberto Contadors interesse i at komme tilbage til et spansk hold er blevet forstærket af, at holdejer Bjarne Riis stadig mangler at finde og præsentere en afløser for storsponsor Oleg Tinkov, der efter planen stopper med sæsonens udgang.

Derfor kan der være økonomisk incitament til at slippe for de udgifter til Alberto Contador, der angiveligt ligger et sted mellem 25 og 30 millioner kroner om året.

Samtidig skrev flere medier i går ligeledes rygter om, at Oleg Tinkov efter offentlig og hårdhændet kritik af Alberto Contador nu alligevel forhandler om fortsætte som sponsor hos Bjarne Riis efter et brud, der - ifølge pressemeddelelserne - skyldtes uenigheder om den sportslige drift af holdet.

Den spanske journalist Carlos Arribas, der i årevis har fulgt spansk cykling tæt for avisen El Pais, føler sig overbevist om, at Alberto Contador ikke er på vej til at sikre sin popularitet hjemme i Spanien ved at skifte til vennen Fernando Alonso.

Carlos Arribas udtrykker over for bt.dk, at historien mere fremstår som ønsketænkning end realiteter. Cykeljournalisten kan ikke se Fernando Alonso betale Bjarne Riis penge for at frigive Alberto Contador midt i en kontraktperiode. En dyr aktion, der opleves som noget nær en selvfølge i fodbold, men som er præcis det modsatte i cykling.

Bjarne Riis udtrykte også tirsdag over for TV2, at Alberto Contador er et vigtigt trækplaster, når der skal forhandles med eventuelle aftagere for Oleg Tinkovs sponsorat. Den russiske milliardær udtrykte selv, at Bjarne Riis nu mangler seks millioner euro (knap 45 millioner kroner), efter at parterne valgte at gå hver til sit efter et skuffende Tour de France. Her havde Alberto Contador endog meget svært ved at udnytte et stærkt Saxo Tinkoff-mandskab til at skabe resultater og endte på en skuffende fjerdeplads 6 minutter og 27 sekunder efter den samlede vinder Chris Froome.

Alberto Contador er lige nu ikke en del af det igangværende Vuelta Espana efter eget ønske. Bjarne Riis havde tidligere udtrykt planer om, at den spanske stjerne skulle forsvare sidste års sejr på hjemmebanen.