Cykelsporten har fået en ny kannibal.

Fænomenet Tadej Pogacar åd – igen – alt og alle i et højdramatisk Flandern Rundt, hvor drabelige styrt og dynamit-danskere stjal dagsordenen.

Mads Pedersen rakte ud efter en historiske triumf, men kunne intet stille op mod verdens bedste cykelrytter. Til gengæld slog Trek-danskeren sin verdensklasse fast, da han på målstregen sikrede podieplaceringen og henviste Wout van Aert til en trist fjerdeplads.

Her får du B.T.s dom fra Flandern Rundt.

Mads Pedersen greb ud efter triumfen.
Mads Pedersen greb ud efter triumfen. Foto: Belga
Vis mere


Årets udgave af Flandern Rundt lignede til tider mere en velskrevet actionthriller end et cykelløb, og i instruktørstolen sad Mads Pedersen og dikterede ræsets forunderlige gang. Han var fantastisk!

På alle tidspunkter og på alt underlag var det den danske eksverdensmester, der med sin jernvilje satte sig selv i scene. Der er gået inflation i begrebet, men sjældent har en cykelrytter animeret et løb så markant.

Han angreb, blev hentet – men lod sig ikke slå ud. Da dagens afgørende udbrud kørte af sted, satte han sig egenhændigt for at køre det ind. Med succes, selvfølgelig. Og til sidst stak han af og lignede længe en sensationel sejrherre.

Men Ta-dah Pogacar skruede op for magien og blæste forbi sin noget tungere danske konkurrent. Forhåndsfavoritten tog sin totale triumf, men Mads Pedersen gav ALT, hvad han havde. En ubarmhjertig skæbne, som dog blev forsødet af den velfortjente tredjeplads.

Søren Kragh Andersen.
Søren Kragh Andersen. Foto: Shutterstock
Vis mere


Han var på forhånd udråbt til at være en spændende dark horse, men Søren Kragh Andersen endte sit Flandern Rundt med 100 kilometer til mål som et sygt træk-æsel.

Alpecins fynske fartdjævel blev reduceret til en simpel hjælperytter for Mathieu van der Poel. Det er en del af jobbeskrivelsen på det belgiske mandskab, men måden, det skete på, var mildt sagt skuffende.

Allerede med 230 kilometer til mål måtte danskeren pukle i rød zone for at lukke et gabende hul i feltet. Da den samme situation gentog sig, var stjernen fra Strib flad som en belgisk vaffel.

Søren Kragh Andersen har døjet med mild sygdom i de seneste dage, men han viste sig alligevel værdifuld for sin kaptajn. Desværre blev energien brugt på at lappe Van der Poels forfærdelige positionering.

Kasper Asgreen spillede en kæmpe rolle i søndagens Flandern Rundt.
Kasper Asgreen spillede en kæmpe rolle i søndagens Flandern Rundt. Foto: Belga
Vis mere

Karrieren har været én lang nedtur for Kasper Asgreen på det seneste. Men søndag skete der noget skelsættende.

For efter ni måneder – hvor han til tider har set ud som en skadet søndagscyklist på en havelåge – lignede Quick-Step-stjernen igen en, der fløj afsted som en motorcykel. Alt var forandret søndag!

I glimt gav Asgreens vanvittige accelerationer og aggressive tråd minder om det stykke cykelhistorie, han skrev med sin episke sejr ved Flandern Rundt i 2021.

Det tegner altså rigtig godt til næste søndag, hvor slaget om Paris-Roubaix skal slås. Hold dagen fri, for det vil du ikke gå glip af!

Ingen kunne følge med Tadej Pogacar.
Ingen kunne følge med Tadej Pogacar. Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

Det hører til sjældenhederne, at løbsledelsen losser ryttere ud af Flandern Rundt, men med tilfældet Filip Maciejuk var der ingen anden udvej. Du kan se det i klippet herunder.

Det var der til gengæld for polakken, da han med 150 kilometer til mål inden en indsnævring på vejen røg ud i rabatten.

Men i stedet for at blive i græsset og selv bremse op, foretog Bahrain Victorious et vanvidshøjresving og pløjede direkte ind i feltet.

Et bizart mareridtstyrt, hvor rytterne faldt som dominobrikker, forårsaget af et øjebliks uforsigtighed. Efterfølgende har polakken undskyldt på sociale medier, men det hjælper ikke på de knækkede knogler, han var skyld i. Det glemmer han aldrig!

Danskerfesten blev aflyst i sidste øjeblik, da sloveneren – der spiser danskere og alle andre til morgenmad – Tadej Pogacar, brutalt smadrede sejrsdrømmene for vores landsmænd.

Det så ellers så godt ud, da Mads Pedersen lå alene i front med godt 15 kilometer til mål og kunne ane sejren i den belgiske horisont.

Sådan blev det desværre ikke, men Flandern Rundt slog én ting grundigt fast. At både Mads Pedersen og Kasper Asgreen er i KONGE-form og seriøse bejlere til triumfen ved Paris-Roubaix i næste uge. Som formentlig bliver kørt uden Tadej Pogacar.

Faktisk passer løbet på papiret endnu bedre til især Mads Pedersen. Det her kan blive historisk.

  1. Tadej Pogacar UAD 6:12:07
  2. Mathieu van der Poel ADC +0:16
  3. Mads Pedersen TFS +1:12
  4. Wout van Aert TJV +1:12
  5. Neilson Powless EFE +1:12
  6. Stefan Küng GFC +1:12
  7. Kasper Asgreen SOQ +1:12
  8. Fred Wright TBV +1:12
  9. Matteo Jorgenson MOV +1:19
  10. Matteo Trentin UAD +2:49