Lyt til artiklen

Remco Evenepoel mosede al modstand, da han erobrede den mytiske regnbuetrøje og kan kalde sig for ny verdensmester.

Løbet var præget af et vanvittigt drama i finalen og en dansker – Mattias Skjelmose – der var uhyre tæt på en medalje.

En fuldstændig vild dag startede i øvrigt med en surrealistisk sag, kort inden løbet begyndte.

Her er B.T.s dom fra mændenes linjeløb ved VM i cykling:Mattias Skjelmose var et stort spørgsmålstegn, inden han kom til VM i Wollongong.

På trods af en super sæson i benene skulle danskeren, der er Trek-rytter, på en uvant prøve med et barbarisk cykelløb på hele 267 kilometer, og den slags distancer er han ikke vant til.

Skjelmose, der bliver 22 år mandag, klarede det til ug indtil de døende meter. Så gik der taktik i den, og hans femmandsgruppe, der ellers skulle kæmpe om medaljer, blev hentet bagfra. Skjelmose og co. fik åbenbart en forkert tidsanvisning, så de troede, at de have længere ned til konkurrenterne bagfra.

Situationen mindede en smule om kvindernes løb lørdag, hvor Cecilie Uttrups gruppe, der troede, de skulle kæmpe om sejren, blev overhalet til sidst af Annemiek van Vleuten. En flot præstation, men danskeren kom til kort til sidst.

France's Christophe Laporte (C) reaches the finish line to come in second place in the men's road race cycling event at the UCI 2022 Road World Championship in Wollongong on September 25, 2022. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / - - IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE - -
France's Christophe Laporte (C) reaches the finish line to come in second place in the men's road race cycling event at the UCI 2022 Road World Championship in Wollongong on September 25, 2022. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / - - IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE - - Foto: WILLIAM WEST
Vis mere


Mathieu van der Poel

Aldrig nogensinde har vi set så vanvittig en skandale inden et cykel-VM. Hele verdens cykelentusiaster var ved at tabe kæben, da det så dagens lys, at Mathieu van der Poel har været indespærret den halve nat.

Den hollandske superstjerne og forhåndsfavorit ville ikke finde sig i at få spoleret sin nattesøvn af et par teenagere på hotellet, som blev ved med at banke på hans dør.

Det resulterede i et optrin, hvor han angivelig skubbede til de to unge piger, hvilket kostede en tur i arresten, inden han blev løsladt mod kaution og kom tilbage på sit hotel klokken 4 i morges.

Først var det en enorm overraskelse, at han overhovedet stillede til start. Dernæst udgik han efter kun 30 kilometer, og nu kan han se frem til en tur i retten på tirsdag. I øvrigt er hans pas også blevet konfiskeret. Og vi kan ikke finde på noget som helst oveni, der kunne gøre sagen endnu mere absurd.

Mathieu van der Poel (i midten) nåede at tilbagelægge 30 af den 269 kilometer. Og så stod han af efter nattens voldsomme episode.
Mathieu van der Poel (i midten) nåede at tilbagelægge 30 af den 269 kilometer. Og så stod han af efter nattens voldsomme episode. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

... ... ... ... ... ... ... ... .. ... ... ..... ...... ..

Der findes efterhånden ingen ord, der er tilstrækkelige til at beskrive det, Remco Evenepoel kan på en cykel. Det virker simpelthen for nemt.

Med eminent timing rev han sig fra først de øvrige favoritter i et større udbrud, inden han sled konkurrenterne op og sad alene med 25 kilometer til mål. Så tromlede han sig ene mand til en vanvittig VM-sejr, kun et par uger efter han vandt Vuelta a España. Og nå ja, den kun 22-årige stjerne var i øvrigt et af Belgiens største fodboldtalenter. Han kunne være blevet professionel, hvis bare han havde gidet.

Et overmenneske.

Remco Evenepoel.
Remco Evenepoel. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

Lad os være ærlige. VM i Australien har været en stor dansk nedtur.

Rytterne har på skift bedyret, at de har været tilfredse med præstationerne, men faktum er, at en dansk delegation er rejst cirka 16.000 kilometer til den anden side af jordkloden uden at vinde en eneste medalje.

Det er kun sket én gang de seneste 14 år.

Lad os se det på den lyse side. Danskerne kommer i hvert fald ikke til at betale for overvægt på vej hjem.

1. Remco Evenepoel (Belgien)
2. Christophe Laporte (Frankrig) + 2.21
3. Michael Matthews (Australien) s.t.
4. Wout van Aert (Belgien) s.t.
5. Matteo Trentin (Italien) s.t.
6. Alexander Kristoff (Norge) s.t.
7. Peter Sagan (Slovakiet) s.t.
8. Alberto Bettiol (Italien) s.t.
9. Ethan Hayter (Storbritannien) s.t.
10. Mattias Skjelmose (Danmark) s.t.

__

15. Mikkel Honoré s.t.
35. Magnus Cort + 3.01
55. Michael Mørkøv + 3.08
56. Jakob Fuglsang s.t.
57. Alexander Kamp + 3.28
70. Anthon Charmig + 6.20
92. Mikkel Bjerg + 11.28