Cykelmonumentet Liége-Bastogne-Liége blev søndag kørt under bragende solskin på de belgiske Ardenner-veje.

Og lad os være ærlige – det bliver ikke en udgave af det legendariske løb, der vil gå over i historien. Underholdningsværdien var til tider i minus.

En, der alligevel nok vil huske søndagens ræs, er Tadej Pogacar. Han kørte nemlig først over stregen i Liége.

Herunder kan du se B.T.s dom over de danske ryttere – samt læse tre ting, vi lærte undervejs.

De danske drenge listede sig skiftevis til lidt tv-tid. Niklas Eg, Alexander Kamp og Mikkel Honoré var alle fremme og markere. Men dagens dansker-prisen går dog til Jonas Vingegaard, der er vokset stort i denne sæson og nu er Primoz Roglics vigtigste holdkammerat på Jumbo-Visma. Og det var også Vingegaard, der reagerede, da Ineos spillede med musklerne. Fremtiden ser lys ud for den unge Glyngøre-dreng.

Karakter: 4

Hulubulu – Jakob, hvor var du henne? Han triumferede i løbet for to år siden, men i dag kørte han underligt urutineret. Først sov han – og alle Astana-kammeraterne – da Ineos skruede op for tempoet. Og så var danskeren sat. Men han fik dog kæmpet sig tilbage igen. Kun for at falde af igen, da Pogacar og Alaphilippe satte den i femte gear. Det er hårdt at være et flop, når man kører i mål sammen med Primoz Roglic – men vores forventninger til Fuglsang er altså også store.

Karakter: 2

Dagens detalje går til det tidlige udbrud, der udelukkende bestod af ryttere, som de færreste nogensinde havde hørt om før. Ikke desto mindre fik de lov at være kølerfigur på løbet i mere end 220 kilometer. De syv udbrydere stod dermed for hovedparten af underholdningen, mens favoritterne tog sig en laaaang søndagssiesta. Så tak til jer!

(LtoR) Belgian cyclist Loic Vliegen of Intermarche Wanty-Gobert Materiaux, Dutch cyclist Mathijs Paasschens of Bingoal-WB and Polish cyclist Tomasz Marczynski of Lotto Soudal compete during the Liege-Bastogne-Liege one day cycling race, from Liege to Liege on April 25, 2021. (Photo by ERIC LALMAND / Belga / AFP) / Belgium OUT
(LtoR) Belgian cyclist Loic Vliegen of Intermarche Wanty-Gobert Materiaux, Dutch cyclist Mathijs Paasschens of Bingoal-WB and Polish cyclist Tomasz Marczynski of Lotto Soudal compete during the Liege-Bastogne-Liege one day cycling race, from Liege to Liege on April 25, 2021. (Photo by ERIC LALMAND / Belga / AFP) / Belgium OUT Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

GAAAAAAAB
Puha, man skulle virkelig være gigantisk cykelfan for bare at kunne vride lidt underholdning ud af de første 200 kilometer af dagens løb. Det var – undskyld mit franske – røvkedeligt! Vi savnede virkelig noget regn og rusk til lidt drama – eller en skarp sidevind, der kunne save feltet over i et par stykker. Der var for meget sløv transportetape over det her. Mon ikke, der var mange tv-seere, der fik sig en solid 'morfar' på sofaen.

Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

VI SAVNEDE DEN DANSKE VERDENSSTJERNE
Bevares, løbet er ikke skræddersyet til ham, men det havde alligevel været spændende at se Kasper Asgreen i dette monument. Selvfølgelig ville han ikke have kunnet matche typer som Roglic og Pogacar på Col de Rosier, Cote de la Redoute og de andre hidsige stigninger, men så måtte han have gjort det på en anden måde – eventuelt stukket tidligt af. Og med den form, som Asgreen er i, ville intet være umuligt. Det kunne have givet os et langt sjovere løb. Nå, det må blive næste år!

Foto: STEPHANIE LECOCQ
Vis mere

KAMPKLAR
Danske Alexander Kamp er godt i gang med en flot sæson – og man kan vel godt argumentere for, at han flirter med decideret internationalt gennembrud. I søndagens storløb var han igen synlig forrest i feltet, hvor han arbejdede flot for Trek-kaptajn Bauke Mollema. Og han holdt sig på imponerende vis i favoritgruppen helt frem til afslutningen. Dejligt at se Kamp på den helt store scene.

Foto: JOSEP LAGO
Vis mere