Lyt til artiklen

Han chokerede hele cykelverdenen søndag, og nu taler han for første gang om det.

For efter den hollandske cykelstjerne Mathieu van der Poel under weekendens VM i Australien blev hovedperson i en større skandalesag, har der været stille fra Alpecin-rytteren.

Her blev hollænderen nemlig taget med på den lokale politistation efter en episode med to teenagepiger på 13 og 14 år natten til søndag, hvor han angiveligt skulle have taget fat i den enes arm, så hun kom til skade.

Historien lød, at de havde larmet, og da van der Poel gentagne gange havde bedt dem om at stoppe, valgte han at tage sagen i egen hånd. En handling, som han nu fortryder.

Det siger han til det hollandske medie AD.

»Enhver, der kender mig, ved, at jeg aldrig har ønsket at såre nogen. Men de rygter om, at jeg skulle have presset og skubbet hende, er ikke sande. Der findes to versioner af historien,« siger Van der Poel til mediet, inden han tilføjer:

»Jeg er ked af det … jeg lavede en fejl. For jeg skulle have håndteret det anderledes, men jeg tænkte, jeg kunne få styr på det selv. Det gik dog galt, og nu vil jeg lægge det bag mig. Derfor er jeg glad for at være hjemme, hvor jeg kan få lidt fred og ro.«

Mathieu van der Poel nægter at have skadet pigerne den pågældende aften, hvor de to teenagepiger flere gange bankede på cykelstjernens dør for så efterfølgende at stikke af.

Foto: Thibault Camus
Vis mere

Noget, der til sidst gjorde, at han fik nok og stod klar, hvorefter han ifølge dokumenterne, der mandag blev fremlagt i retten, 'jagtede de to piger'.

»Cykelrytteren løb hen til pigerne, tog fat i den enes arme, som han klemte, mens han skubbede hende op mod en væg, imens han råbte af hende. Det gjorde, hun fik et mindre brændemærke på højre albue og et rødt mærke på venstre arm,« står der blandt andet.

Efterfølgende kontaktede hotelpersonalet politiet, som tog Mathieu van der Poel med på politistationen.

Dagen efter deltog han i linjeløbet ved VM, men han udgik dog efter blot 30 kilometers kørsel, da nattens drama havde tæret på ham.

Han var blandt andet først kommet hjem i seng klokken 4 om morgenen og nåede dermed blot omkring tre timers søvn, inden han skulle stille til start.

Det hollandske cykelfænomen blev mandag straffet med en bøde på 7.500 kroner.

Ifølge van der Poels advokat vil hollænderen anke bøden.