Rigmanden Jan Bech Andersen har i flere år været kendt som hovedaktionær og økonomisk redningskrans i fodboldklubben Brøndby. Nu kaster han sig også ind i cykelsport.

Brøndby-ejeren har købt en tredjedel af aktierne i Bjarne Riis og Lars Seier Christensens koncern, Riis Seier Denmark, som står bag cykelholdene Veloconcept og Veloconcept Women samt andre cykelrelaterede aktiviteter.

Det skriver Finans.dk.

»Cykelsport og cykling er en stor passion for mig,« siger Jan Bech Andersen til mediet:

»Derfor har jeg med stor interesse fulgt med i opbygningen af koncernen, og jeg synes, at Bjarne Riis og Lars Seier Christensen har bygget en fantastisk spændende platform op om cykelaktiviteter.«

Prisen for at købe sig ind er ikke oplyst, men det er Bjarne Riis, der over for Finans.dk kalder det for et 'betydeligt millionbeløb'.

»Det er fantastisk glædeligt, at vi får Jan Bech Andersen med ind som ejer og investor i gruppen. Det er helt sikkert med til at styrke os og sætte yderligere fart på den udvikling, vi er i gang med,« lyder det fra Riis.

I samme ombæring skifter koncernen navn til Virtu Cycling Group. Navneskiftet rammer alle dele af koncernens aktiviteter - således også cykelholdene, som fremover vil hedde Team Virtu Cycling.

Mens kvindeholdet kører på højeste niveau, World Tour, er herreholdet endnu primært en talentrugekasse på kontinentalniveau, hvilket er cykelsportens tredjehøjeste niveau.

Med Jan Bech Andersens indtræden og økonomiske indsprøjtning er ambitionen at vokse i alle dele af koncernen. Herunder gælder også, at man med tiden vil få herreholdet op på World Tour-niveau.

/ritzau/