Den danske direktør for det nye Team Leopard-Trek fortæller om ambitionerne med det nye cykelhold, der blev præsenteret i går.

Det nye Team Leopard-Trek blev præsenteret i dag, og i en samtale med holdets direktør, Brian Nygaard, fortæller han til Feltet.dk om den spændende proces, det har været at skabe et nyt hold.

- Det har været enormt spændende, det har været en proces, jeg aldrig havde drømt om at skulle være en del af. Hver dag har der været nye, spændende udfordringer, og jeg synes, vi har fået godt greb om det, siger han.

Ifølge den danske direktør blev han involveret på et meget tidligt tidspunkt i processen.

- Der var en ambition i Luxembourg om at skabe et hold med base her omkring Schleck-brødrene og sørge for, at det var konkurrencedygtigt til at kunne løfte cykelsporten på et endnu højere niveau her i Luxembourg, men også kombineret med noget internationalt. Jeg blev inviteret til at være en del af det relativt tidligt, og så gik arbejdet i gang.

For mange kan det virke som et gevaldigt karrierespring at gå fra at være pressechef og til pludselig at stå med ansvaret for en masse menneskers dagligdag og sikre, at de har det godt hver dag, men Brian Nygaard siger, at han netop holder meget af den side af jobbet.

-For mig var det på mange måder nok mit livs chance og det næste skridt for mig i cykelsporten med mindre jeg skulle være pressechef resten af mit liv, og det skulle jeg så ikke, og så var det med at springe på, da toget standsede ved min perron, siger han til Feltet.dk.

 Samtidig afslører han, at målet ikke er nået med skabelsen af det stjernespækkede ProTeam, på længere sigt er der også planer om talentudvikling.

- Det her er et projekt, der er kommet for at blive i mange år, og jeg tror, at tiden vil vise, hvor hurtigt, vi får stor succes. Jeg har på fornemmelsen, at det kommer til at ske ret hurtigt. Det her er også et hold, jeg tror på sigt vil blive et grosted for unge talenter. Der er store planer om at starte et juniorhold og et U23 hold også længere ned ad vejen, siger han.

Brian Nygaard er godt klar over, at der er enorme forventninger til Team Leopard-Trek, og han har da også selv store forventninger.

-Det første år er altid svært, men jeg tror, vi godt kan tillade os at være ambitiøse, fordi rytterne har det niveau, de har, og det set up vi har lavet omkring med cyklerne og så videre. Jeg tror ikke, vi kan regne med at få lov til at gemme os ret lang tid, siger han.

Til gengæld er den danske direktør ikke meget for at involvere sig i den debat, der har verseret blandt cykelsportsfans og andre iagttagere i sporten omkring det nye luxembourgsk baserede hold og så Bjarne Riis’ Saxo Bank-SunGard.

- Jeg betragter det som en meget lokal, dansk debat, som jeg på ingen måder har lyst til at være en del af. Der er altid plads til et cykelhold mere, og der er altid plads til ny inspiration i cykelsporten. Det tror jeg, vi alle sammen vil være glade for, siger han til Feltet.dk.

Han pointerer dog, at Team Leopard-Trek har en tydelig dansk profil.

- Det synes jeg da, for der er to danskere med i ledelsen, og der er en masse dygtige danske ryttere og dansk islæt på mange niveauer.

Der er dog ifølge Nygaard ikke tale om nogen bevidst satsning på et dansk islæt.

-Hvis du vil starte et stærkt cykelhold på højt niveau, så kan du selvfølgelig ikke se bort fra danske ryttere. Der er ikke noget direkte kvalificerende i at være dansk, men Danmark råder over nogle af de bedste cykelryttere, der findes.

Hvis nogen havde drømt om at se en direkte rivalisering mellem Bjarne Riis og Brian Nygaard i sportsdirektørbilen, så må de formentlig skyde en hvid pind efter det, for ifølge Nygaard er der meget små chancer for at få ham at se i bilen bag rytterne.

- Jeg er dårlig til at køre bil selv, og hvis jeg sidder ved siden af, bliver jeg køresyg, så jeg tror ikke, at jeg kommer til at sidde i ret mange biler, smiler han.

Han mener heller ikke, at der er tale om nogen direkte rivalisering mellem de to hold og påpeger, at der jo er flere hold end de to i et cykelfelt.

- Jeg synes, der skal være en sund og naturlig konkurrence mellem alle holdene, og jeg under alle hårdtarbejdende cykelhold at vinde cykelløb ligeså meget, som vi gør. Nu har vi jo ikke kørt så meget som fem centimeter cykelløb endnu, men jeg tror, man kan miste meget, hvis man hele tiden kigger på de andre og tænker, at det er dem, vi skal slå. Vi skal gøre vores bedste, og nogen gange er der nogen, som er bedre end os, og nogen gange er vi bedre end de andre.

På spørgsmålet om, hvor stærkt hans hold er, og om Team Leopard-Trek også er verdens bedste cykelhold, svarer den danske holddirektør, at det ikke er noget, han bruger meget energi på at spekulere over.

- Jeg synes, at der er for mange kandidater til den titel, og hvis der er andre, der gerne vil have den, så må de sådan set gerne få den for min skyld. Det her er et godt, flot, ordentligt og sobert cykelhold, og nu vil vi lave nogle resultater, og så kan vi bedømme det når året er omme, hvem der er nummer et og nummer to.