Der er én ting, en professionel cykelrytter altid gør. Altid.

Han holder fast i styret, lige meget, hvad det sker. Det fortæller Brian Holm i dagens fortælling om cykling og Tour de France. Se hele indslaget øverst i atiklen

»En professionel cykelrytter tror altid, at han kan undvige et styrt. han slipper aldrig nogensinde styret,« lyder det fra Brian Holm:

»Det er ikke noget, man lærer. Det gør man simpelthen.«

Fredag er det blevet tid til 7. etape i Tour de France fra Fougères til Chartres, 231 kilometer. Husk, at du kan følge etapen live her på B.T.

Beskrivelse:

  • Løbet længste etape er pivflad - og ja: laaaaaaaang. En klassisk transportetape, hvor det er svært at finde rutemæssige spændingsmomenter undervejs. Etapen dufter af et større udbrud, som efter de foregående dages mere slidsomme ridt i kuperet terræn kun måske bliver hentet, før de mest powerfulde sprintere træder an på den let stigende opløbsstrækning. Den hidtil skuffende Marcel Kittel kan således få endnu en chance for at revanchere sig, men det bliver i så fald ikke let mod Gaviria, Sagan og kompagni.

Vidste du at ...

  • ... dagens målby, Chartres, som ligger tæt på Paris, har forbindelse til skabelsen af Tour de France. Manden, der fik idéen til løbet, blev nemlig født her. Géo Lefévre hedder han.

Hold øje med:

  • Fernando Gaviria.
  • Peter Sagan.
  • Marcel Kittel.