Matti Breschels sæson har været alt andet end opløftende. Evigt uheldig har han været med skader, hvor fantasien kun har sat grænser for, hvad der har stoppet ham fra at cykle. Tag bare ulykken i slutningen af februar, hvor en vildfaren madras røg ind i hans forhjul og kostede den danske brostensspecialist en ond tur i asfalten. 

Men fredag kom højdepunktet så. 

156 dage inde i året sikrede Team Tinkoff-Saxo-rytteren sejren på anden etape af Luxembourg Rundt, da han på den 157,4 km lange rute kørte først over stregen, efter et tidligt morgenudbrud ikke kunne holde hjem.

- De første 600 meter af afslutningen, som sluttede op ad bakke, steg med en gennemsnitlig hældning på 17 procent, så jeg åbnede spurten fra starten af stigningen, og ingen var i stand til at fange mig. Det er ingen hemmelighed, at det er længe siden, jeg har vundet, så det en vigtig sejr for mig, siger Matti Breschel på cykelholdets hjemmeside. 

- Jeg har været igennem en række skader, men sejren bekræfter mig i, at jeg er tilbage på sporet og i en formidabel form, tilføjer Matti Breschel. 

Team Tinkoff-Saxo er i det hele taget godt kørende i Luxembourg Rundt. Torsdag kørte Michael Mørkøv ind i andenbedste tid på den første etape af løbet. Mørkøv ligger efter dagens etape stadig som nummer to i klassementet, fem sekunder efter Jean-Pierre Drucker fra Wanty - Groupe Gobert.

Løbet slutter søndag.