Robert Sassone blev i 2001 fejret som verdensmester i parløb. Nu er han død, bare 37 år gammel.
Robert Sassone blev i 2001 fejret som verdensmester i parløb. Nu er han død, bare 37 år gammel. Foto: JOEL SAGET

Endnu en rytter med en fortid på det franske Cofidis-hold er afgået ved døden i tidlig alder. Den tidligere verdensmester i parløb, Robert Sassone, er ifølge den franske sportsavis L'Equipe død. Han blev bare 37 år gammel.

Der er endnu ingen detaljer om årsagen til dødsfaldet.

Sassone blev professionel i 2000 og var på holdet de næste fire år, hvor han både kørte på landevejen og på banen. Han vandt således VM i parløb på banen i 2001 sammen med Jerome Neuville, og sølv i scratch to år senere.

Sassone blev udelukket i to år i 2004, fordi han havde afleveret en positiv dopingprøve ved et seksdagesløb.

FILES-ATHLETICS-IAAF-CORRUPTION-RUS

Derudover fik han også en betinget dom på seks måneder ved en fransk domstol for sin andel i dopingmisbruget på Cofidis-holdet. Det var den undersøgelse, som fældede den skotske rytter David Millar, der fik en toårig dopingkarantæne.

Udover Sassone blev fire andre Cofidis-ryttere idømt betingede domme for doping-snyd. Det var Daniel Majewski, Marek Rutiewicz, Philippe Gaumont og Medéric Clain.

Gaumont, der indrømmede et massivt dopingmisbrug gennem hele karrieren, døde i 2013 i en alder af 40 år efter et hjerteanfald.

Belgiske Franck Vandenbrouke kørte også for Cofidis i 1999-2000. Han var belgisk cykling store håb, men den talentfulde rytter i stedet for at være meget kendt sit dopingmisbrug, sin hang til kokain og endelig et forfejlet forsøg på selvmord. Vandenbroucke døde i 2009, 34 år gammel, efter en blodprop i lungen.

Derudover mistede kasakken Andrei Kivilev på tragisk vis livet, mens han kørte for Cofidis. Kivilev styrtede uheldigt og slog hovedet under 2. etape af Paris-Nice i 2003. Han faldt i koma og vågnede aldrig igen. Siden blev det obligatorisk for alle ryttere at køre med hjelm.

Sassones to tidligere holdkammerater Nico Mattan og David Millar er begge berørt af dødsfaldet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.