Thomas Riis er glad for at få sin far ind på sit hold, men det tyder på, at han er uden sportslig indflydelse.

Den store nyhed fredag blev, at Bjarne Riis og Lars Seier Christensen er tilbage i cykelsporten, da de overtager Team TREFOR under det nye navn Team Virtu Pro – Veloconcept.

En af rytterne på det hold er Bjarne Riis’ søn, Thomas Nybo Riis, der er utrolig glad for, at der nu er kommet noget sikkerhed til holdet.

»Jeg synes, det er utrolig spændende for os som ryttere på holdet. Det giver os en langt større sikkerhed, når man ser på fremtiden,« siger Thomas Nybo Riis til BT.

Det tyder dog ikke på, at Bjarne Riis som udgangspunkt får sportslig indflydelse på holdet. Det er i hvert fald det, som hans søn har forstået.

»Altså for mig bliver det ikke anderledes. Han kender i forvejen de fleste af mine holdkammerater ret godt, og han skal ikke sidde med i bilen, så han har ikke nogen sportslig indflydelse. Ikke hvad jeg ved af i hvert fald,« forklarer han.

Thomas Nybo Riis kender ikke fremtidsplanerne for holdet på længere sigt, om det er med hensigt på at gøre holdet professionelt, men ifølge pressemeddelelsen, som holdet har udsendt, skal det forblive et talentudviklingshold.

»Det er endnu et skridt på vejen for Riis Seier Project, og på sigt er det da også planen, at Team Virtu Pro-Veloconcept skal fungere som talenthold for et verdensklasse-mandskab. Der er masser af grøde og talent i dansk cykelsport, så vi vil gerne sikre, at vi er helt tæt på den udvikling og understøtter den,« siger Bjarne Riis og Lars Seier.